Stropní dlaždice. který z nich

Existují dva typy dlaždic -
1) jednodušší, levnější, které je lepší lakovat
2) dražší - hladké "omyvatelné" - ne natírat

V místnosti potřebujete bílý strop. Je žádoucí nenápadný ne-geometrický vzor a méně patrné klouby dlaždic.

Dejte své klady a zápory z každého druhu.

Ps Rozpěrné, zavěšené a jiné stropy nenabízejí. - prosím pouze na toto téma.

2BV Na chodbě ke stropu jsem použil levné dlaždice s malými (3-5 mm) pupínky po celém povrchu. Podél hrany 5 mm. Aby byla zajištěna neviditelnost spojů, může být okraj odříznut. Pokoj je rustikální.

2Gennady B
Malované nebo ne? Pokud odříznete převýšení, nebude to "utéct" nebo geometrii.

2BV V jedné místnosti byla před mnou nalepena podobná dlaždice se vzorem (malá květina) (zdánlivě pro izolaci). Vymaloval jsem ji růžovo-béžovou emulzí (tapety se zlatými a béžovými květy). Ukázalo se, že je slunečné a teplé.
Geometrie nebude trpět. Při lepení přesuňte dlaždici ve směru, který je již lepen. Zlepšujte se lépe, když se nějaký druh obkladaček může vrásčit.

BV napsal:
nenápadný geometrický vzor

A to je nepostradatelná podmínka!

No, tak se rozšiřuješ
Podívejte se na takové dlaždice, které nejsou čtvercovými čtverci, ale mají zvlněný okraj. V kuchyni starých majitelů visely čtverce - no, je naštvaná. Ale v dětském pokoji jen vlnitý (sinusové hrany) - a tak švů je velmi jemné.

Mals napsal:
No, tak se rozšiřuješ

A když je spousta otázek v jednom, pak čtenáři jsou závratě

Mals napsal:
Podívejte se na takové dlaždice, které nejsou čtvercovými čtverci, ale mají zvlněný okraj.

Nikdy nebylo viděno nikde jinde. A přátelé neviděli. Může růst jen ve vaší oblasti?

Ano, ví, že my v N-sk se prodáváme v systému obchodů "Praktik".

2Mals
Znáte výrobce?

Zazvonil obchod, řekl společnost "Formát", Dolgoprudny.
Jsi blíž - takže co bude dál. Hodně štěstí.

2Mála Děkujeme vám! To je od mě 20 minut autem.

Není reklama - ale někdo bude potřebovat:
">

Od křivky - víceméně jen "neo".

Ještě víc - ale mají hladký okraj:

Mimochodem možnosti "pletenka" spoje pravděpodobně zcela neviditelné?

2BV Zřejmě jsem se zabývala "Crystal". Nebojte se přímých okrajů (viz můj vzkaz o okraji). Staples, pokud jsou, je vhodné skrýt s jakýmkoliv bílým lepidlem (používám Moment-Mounting s pistolí) nebo akrylovou těsnicí hmotou.

2Gennady B
Zavolal jim - slíbili hladce vyříznutou hranu a dlaždice byla sněhově bílá.

2BV
Mimochodem možnosti "pletenka" spoje pravděpodobně zcela neviditelné?
Přesně! V mém bytě jako výstava - před 9 lety byly všechny 110 m2 lepené s těmito dlaždicemi, více než 10 typů. Optimální oplet a podobně, které nemají jasně vyznačenou hranu, je lepší, pokud na hraně není žádná rovina.

2John1960
A tento odkaz ">

Co byste doporučil, abyste nezatížili neviditelnost kloubů?

Dlaždice společnosti "Format" je opravdu skvělá. Právě to dokončilo včera lepidlo. Není vidět ani jediný šev, navzdory skutečnosti, že strop není na okrajích příliš hladký. Vzal si obrázek - Manhattan.
Kleil na lepidle Titan (dobře zachycuje). Ale hlavní věc. - Ujistěte se, že rozostříte strop bělidla a primárně a nebudete mít žádné problémy.
Hodně štěstí!

BV napsal:
Existují dva typy dlaždic -
1) jednodušší, levnější, které je lepší lakovat
2) dražší - hladké "omyvatelné" - ne natírat

V místnosti potřebujete bílý strop. Je žádoucí nenápadný ne-geometrický vzor a méně patrné klouby dlaždic.

Dejte své klady a zápory z každého druhu.

Ps Rozpěrné, zavěšené a jiné stropy nenabízejí. - prosím pouze na toto téma.

Stropní dlaždice bez švů: recenze

Nedávno byla pro dokončení stropu použita pouze jedna metoda: vápno nebo křída.

Ale vědecký a technický pokrok obecně a rozvoj chemie obzvláště daly obrovský podnět k vytvoření velkého množství levných a trvanlivých dokončovacích materiálů.

Jedním z nejoblíbenějších moderních materiálů pro strop je stropní dlaždice.

Jedná se o jeden z cenově dostupných materiálů, který se snadno instaluje.

Typy stropních dlaždic

Dnes výrobci stavebních a dokončovacích materiálů nabízejí tři možnosti dlažby pro dokončení stropu:

  1. Razítko. Jedná se o nejjednodušší typ dlaždice. Je vyrobena lisováním granulí z polystyrenu pod tlakem. Vzhledem k tomu, že tlak je nízký, je kvalita výrobků průměrná. Ale cena je nejnižší. Na takovém materiálu je zpravidla na přední straně vzor nebo trojrozměrný vzor. Lisovaná deska nemá vysokou pevnost, takže při pokládání byste měli být opatrní. V opačném případě ho můžete zlomit.
  2. Injekce. Tato dlaždice má mnohem větší sílu než razítko. A to vše proto, že je při výrobě vystaveno vysokému tlaku. Je-li to nutné, může být lakováno vodou ředitelnými barvami v jakékoli barvě.
  3. Extrudované pěnové dlaždice. Takový výrobek má nejvyšší parametry jak v pevnosti, tak v trvanlivosti. Materiál je dokonale vyčištěn a omyt. Tato dlaždice má laminovanou přední plochu, která umožňuje její použití v místnostech s vysokou vlhkostí. Ale náklady na ni nejvíce. Protože výrobní proces je poměrně komplikovaný. Konvenční lisy nejsou pro ni vhodné. Je zapotřebí inovativní vybavení a zároveň se provádí lisování a lisování.

Bezešvé (vstřikovací) stropní dlaždice

Bezešvé stropní dlaždice jsou klasickým dokončovacím materiálem, ve kterém jsou okraje uspořádány tak, aby místo, kde se jeden produkt spojuje s jiným, zcela nezaznamenal.

Pokud byla dodržena pravidla instalace a přesnost, pak strop, který je lemován takovým materiálem, vypadá jako monolitický povrch.

Z tohoto důvodu je hladká (injekční) stropní dlažba velmi populární mezi návrháři a uživateli.

Je třeba říci, že stropní deska vstřikovacího typu prochází tepelným zpracováním, což způsobuje, že materiál, z něhož je vyroben, je méně drobivý.

Proto na povrchu produktů nebo mezi nimi nedochází k žádnému znečištění.

Pokud se vám zdá, že strop je stále špinavý, můžete si vzít houbu, jakýkoliv neutrální čisticí prostředek a vypláchnout to bez problémů.

Po umytí dlaždice se neroztrhne a neztrácí barvu.

Doposud je bezešvá injekční deska k dispozici pouze v bílé barvě.

Ale jaký prostor pro vaši představivost!

Můžete ho natřít barvou na bázi vody v jakékoli barvě.

Silné a slabé stránky

Existuje mnoho výhod těchto produktů:

  • nízká tepelná vodivost (materiál je vynikající izolace);
  • dobrá zvuková izolace;
  • rozumná cena;
  • odolnost proti vysoké vlhkosti;
  • dobrá požární odolnost;
  • snadná péče;
  • možnost barvení v libovolné požadované barvě;
  • jednoduchá instalace;
  • velký výběr textur a vzorů.

O výhodách by se mělo říci o nevýhodách:

  1. Materiál s veškerou silou je měkký. A poškození jeho povrchu je velmi jednoduché.
  2. Deska netoleruje změny teploty. Pokud se v interiéru vyskytují často, v důsledku toho produkt zaostává za stropem.
  3. Stropní bezešvé dlaždice se vyznačuje špatnou prostupností pro vzduch. Vnitřní efekt thermos je vytvořen. A to není vždy dobré.

Ale asi jedna značka těchto dokončovacích materiálů by mělo být řečeno.

To je nejpopulárnější v naší zemi hladké vysoce kvalitní dlaždice "Format".

Vyznačuje se jasným reliéfním vzorem na přední straně a dokonalou bílou barvou.

Počet reliéfních výkresů je obrovský a každý si snadno vybere produkt pro návrh svých prostor.

Výsledkem je vytvoření jediného ornamentu na stropě bez vizuálního zvýraznění čtverců dlaždice.

Galerie

Náklady na materiál

Stropní bezešvé dlaždice u kusu se neprodává.

Prodává balíčky.

Zpravidla je v jednom balení 2 metry čtvereční.

Stojí za to injekce bezešvé dlaždice levně - 130 - 150 rublů na metr čtvereční.

V jednom čtverečním metru - 4 výrobky.

V důsledku toho balení, ve kterém 8 dlaždic, stojí 260-300 rublů.

Samozřejmě, pokud chcete, najdete dovezené autorské stropní dlaždice.

Ale to může stát velmi drahé.

Přestože není jasné, proč je zapotřebí.

Dnes domácí podniky zvládly výrobu desek vynikající kvality a prodávali je za rozumnou cenu.

Příprava povrchu pro instalaci

Je snadné instalovat bezešvé stropní dlaždice.

Hlavní věcí je připravit povrch stropu.

Koneckonců záleží na tom, jak pevně se desky drží na stropě.

Příprava povrchu stropu s jeho opravou začíná.

Pokud jste odstranili všechno před omítkou nebo tmelem a jsou ve slušném stavu, pak lze toto čištění stropu považovat za dokončené.

Pokud se omítka nebo tmel na některých místech odlupují, vyjměte je na základnu betonové desky.

Jakmile se před námi objevila v celé její slávě, měli bychom ji prozkoumat za praskliny, výmoly, štěpky a další vady.

Pokud je to tak, pak by měl být povrch základny primární.

Po uschnutí zeminy začneme lesknoume veškeré existující škody směsí tmelu nebo omítky.

A po tom, co je materiál zcela suchý v trhlinách a dutinách, musí být strop znovu opracován.

Základní nátěr přirozeně hluboce proniká.

Toto řešení zpevňuje povrch betonové desky (což je velmi důležité) a výrazně zlepšuje přilnavost povrchu stropu.

To znamená, že účinné látky tmelu nebo lepidla pronikají do betonu do větší hloubky.

A dlažba bude držet lepší.

Aplikujte půdu v ​​několika vrstvách.

Každá vrstva by měla důkladně vyschnout.

Po úplném vysušení poslední vrstvy půdy pokračujte v vyrovnávání povrchu stropu.

Můžete použít i tmel a jakoukoliv sádrovou směs.

Oba tyto, a jiný je vložen s paletou.

Je-li třeba vyrovnat stropní spád o více než 5 mm, použijte omítku.

Přečtěte si o instalaci stropu vlastními rukama na odkaz. Výhody roštových stropů, výpočet a instalační postup.

Nyní se můžete dozvědět o tom, jak se strop naplní. Bílení s křídou a vápnem, přípravu malty a nástrojů.

Pokud je méně - pak tmel.

V žádném případě neprovádějte bez zarovnání.

Měli bychom však vzít v úvahu jeden zajímavý bod: pokud jsou kapky v stropu pár milimetrů, mohou být bez problémů skryty pomocí samotné stropní dlaždice.

Protože má určitou tloušťku.

Proto je třeba vyrovnat strop.

Nepoužívejte však vrstvu dokončovací tmelu.

To prostě není potřeba.

To je ztráta materiálu a času.

Hlavní věcí je vyrovnání stropu a jeho sušení.

Po nanesení vrstvy tmelu a jeho úplném vysušení opět naneste povrch.

Země se nestává hodně.

Proto se používá několik vrstev.

Čím větší je půda - tím silnější je plocha stropu.

Čím silnější je povrch, tím lépe bude nalepen konečný materiál.

Čím silnější bude.

Je to důležité!

Pokud se vám materiál nachází například v garáži, pak před jeho instalací byste jej měli předem předložit do místnosti, kde bude vložena.

Takže se zahřeje na pokojovou teplotu a zachovává přesně stejnou vlhkost.

Montážní práce

Především byste měli zásobovat na nářadí, materiály a příslušenství.

Patří sem:

  • schodišť nebo jiné lešení;
  • stavební nůž (užitečný, pokud má výrobek nerovnoměrnost a musí být řezán, a pro montáž soklu);
  • lepidlo;
  • tmel (potřebný při instalaci základových desek);
  • aby se odstranily zbytky lepidla.

Začněte instalaci s označením.

Nikdy nelepte stropní dlaždice od stěny.

Koneckonců, stěna může být nerovná a pak prvky začnou opakovat toto zakřivení.

Chcete-li to provést, najděte ji.

Z rohu do rohu na diagonálním tahu dvě šňůry.

Jejich křižovatka je středem.

Nyní byste měli vizuálně rozdělit strop na čtyři části.

Za tímto účelem procházejí dvě protínající se linie v příčném směru.

Z těchto řádků začínáme talíře lepit.

Aby se na stropě vytvořila speciální reliéf, je na zadní straně bezešvé dlaždice šíp.

V tomto směru je třeba lepit další výrobek.

Když se dostanete ke stěnám, obvykle se to děje tak, že celý prvek se nezapadá přesně.

Materiál se obvykle musí řezat.

Proveďte tento postup ostrým konstrukčním nožem.

Uzavřeným bodem je strana, která má být položena proti stěně.

To je správné, protože pokud je řez neúspěšný, spoj bude uzavřen s podstavcem.

Vzhledem k tomu, že lustr visí ve středu stropu, měly by být rozehřeny rohy dlaždicových výrobků, které se sbíhají ve středu.

Jaké lepidlo se vejde a jak ho aplikovat?

Pro lepení stropních dlaždic můžete použít lepidlo "Titan" nebo "Dragon", kapalné nehty "Moment-installation", akrylový tmel.

Většina lidí používá "Titan".

Lepidlo by mělo být aplikováno ve středu a každé tři centimetry.

Je třeba počkat několik minut a silně zatlačit materiál na strop.

Pokud lepidlo vychází z desky, musí být okamžitě odstraněno hadříkem nebo houbičkou.

Recenze

Samozřejmě, hladký dlaždice strop má mnoho výhod. Vizuálně vypadá dokonale hladce. Po instalaci není téměř žádný odpad. Všechno se děje velmi rychle. A jen jedno minus je obtížné nalepit. Hlinka se nezasychá tak rychle, jak bychom rádi.

Olga, Nizhnevartovsk

Rozhodli jsme se opravit v ložnici. S podlahou a zdmi byly definovány dávno. Tam byl strop. Podle doporučení jsme zvolili hladkou pěnovou polystyrenovou desku "Format". A nikdy nelitoval! Po dobu dvou let, jako dlaždice a dojem, že strop je umístěn. Prakticky to není jiné!

Marina, Tomsk

Zjevně ti, kteří se nemohli pokleit normálně, okamžitě upevnili dlažbu po nanesení lepidla.

Ale musel jsem trochu počkat.

Instalace je velmi jednoduchá.

Hlavní věc: připravit vysoce kvalitní povrch a provést značkování.

A nemějte spěch!

Video o stropní desce bez švů "Formát":

Pak je zaručen kvalitní krásný strop!

Stropní desky z polystyrenu FORMAT injekce - přehled

"A tak-ah-ah-ah-ah-ah-vystoupit-ee-a")) stropu bez švů stropních desek - Je to opravdu vůbec)?

Pokud jste tuto recenzi otevřeli, znamená to, že jste ve ztrátě s výběrem "stropní dlaždice" nebo stále "stropní strop", ano, také jsme čelili této volbě. No, to mě dostalo do rukou recenzí na opravu a pak jsem se rozhodl nutně začínáme od stropu, od té doby, co jsme s ní začali s opravou, proč marně, proč? "Řeknu ti to později." Bylo jen málo recenzí a všechny z nich nejsou jednoznačné a po několika klipech z Yutyube a mimochodem z nich nebyla ani jedna pozitivní poznámka. koupil bezproblémovou stropní dlaždici.

Jaká je jeho výhoda:

  • - OU, samozřejmě, ve srovnání s napětím - to je nízká cena a rychlost "instalace".
  • - Můžete se držet, a za 1 večer, bez velkého úsilí, který jsme vlastně udělali.
  • - Je-li to opět srovnáno s napětím, šetrností k životnímu prostředí materiálů. Stretch strop v době více škodlivé než stropní dlaždice.
  • - Světlo jako pero, velmi snadné přepravovat, koupit a přinášet, perfektní.
  • - Nevyžaduje pečlivou přípravu stropu před lepením, jestliže samozřejmě nemáte křídové bělidlo, i když si myslím, že pro lepidlo bude "moment" a křídové bělidlo pevně přiléhat, protože rozdíly mezi deskami jsou od sebe vzdáleny 5 cm. s námi.
  • - Je snadné vyměnit poškozenou dlažbu spíše než celou děrovanou síť zavěšeného stropu.
  • - No, budete se držet - jak se budete držet, jaksi to bude fungovat), okamžitě si vzpomenete na pohádku o "Vovce v království Tridentity". Vzhledem k tomu, že jsme to zkusili, bylo to tolerantní. Samozřejmě, že se mi to nelíbí, ale nemám ani touhu "zase odtrhnout a znovu lepidnout".

Začněme tím, že vysvětlíme naše řešení. Neuvědomovala jsem si, že je to památka minulosti a neviděla v ní nic dobrého, ale samotné jméno "bezproblémové dlaždice" znělo velmi lákavé. Z nějakého důvodu jsem se rozhodl, že s dobrou přípravou stropu pro lepení se vyhneme všem incidentům při lepení, a "moment" lepidla kapaliny nehtů ulehčí. Samozřejmě, že v našem případě s hrozným poklesem desek v stropě by bylo vynikajícím řešením instalace stropních stropů, ale neměli jsme takovou příležitost a bylo by desetkrát dražší na peníze, takže se nám podařilo poprvé použít formátovací dlaždici.

Co jsme měli a jaké problémy jsme museli čelit:

V hale jsme vložili tapety, byt je ve starém Chruščovovi. Jsme připraveni nalepit dlaždice. v předstihu. Tapeta jsme všichni staří vymazána, a první věc odrazila veškerou omítku u kloubů mezi stropem a stěnou.

Ano, stejně jako předtím, opravovali staré chruščovské domy, byly považovány za módní a dražší. Jen v případě stěny primární, nechá ji vyschnout. Něco jako naplnil ten hrozný pokles, což mimochodem velmi zachránilo naši situaci, kdybychom to neudělali - dlaždice by prostě prostě zlomila polovinu nebo váhala kvůli napětí z obou stran.

Proto, pokud jsou na stropu alespoň některé nesrovnalosti, klesají - to vše by mělo být naléhavé tmel a po sušení broušení, takže strop byl hladký. Je-li strop zcela nepravidelný a není žádnou touhu něco opravit, můžete se ho pokusit držet a tak, ale spoje budou určitě viditelné a čím větší bude pokles nebo nerovnost - tím lepší bude kloub viditelný a umělým osvětlením těchto kloubů viditelné, ale protože tloušťky dlaždic by se neměly objevit staré tapety, je to rada pro líné.

Základy pro lepení tapet se většinou vyměnily

Kvalita stropních bezešvých dlaždic "Formát":

Diskuse a recenze na fóru v Novosibirsku - NGS.DOM

Dům, budova, opravy

Stropní dlaždice

11/17/03 17:20 Odpovědět na zprávu Doktor uživatel stropní dlaždice

Nekřičte na mě! Jsem také člověk. ©

11/17/03 17:23 Odpovědět na zprávu Re: Ceiling dlaždice uživatele Počet

11/17/03 10:19 Odpovědět na zprávu Re: Ceiling dlaždice uživatele Doktor

11/18/03 8:42 Odpovědět na zprávu Re: Ceiling dlaždice uživatele Doktor

11/18/03 9:57 Odpovědět na zprávu Re: Ceiling tile by ed-dy

11/18/03 9:58 Odpovědět na zprávu Re: Ceiling dlaždice uživatele Doktor

11/18/03 1:13 Odpovědět na zprávu Re: Ceiling dlaždice uživatele Doktor

Všechno, co není paralelní a ne kolmé, se pak pohybuje kolem. (c) DMB

11/18/03 1:17 Odpovědět na zprávu Re: Doktor stropní dlaždice

Všechno, co není paralelní a ne kolmé, se pak pohybuje kolem. (c) DMB

11/18/03 1:27 Odpovědět na příspěvek Re: Ceiling dlaždice od Alexis

11/18/03 2:10 Odpovědět na zprávu Doktor user stropní dlaždice

11/18/03 14:43 Odpovědět na zprávu Re: Uživatel stropní dlaždice Anonymous user

11/18/03 2:51 PM Odpovědět na zprávu Re: Doktor stropní deska

Dekorativní stropní deska z pěnového polystyrenu Formát - stropní bezešvé dlaždice, ne zcela bez švů!

Zásluhy

Nevýhody

Podrobnosti

Rozhodli jsme se udělat opravy v mém pokoji a pak byla otázka, co dělat se stropem, zavěšenými stropy a možnost sádrokartonu již nebyla k dispozici, nechtěla jsem ztrácet výšku stropů a rozdělení bylo nutné odstranit a to bylo jen nedávno instalováno.

A tady hladké dlaždice "Formát" bezešvé dlaždice zaujalo mé oko v obchodě, po čtení na internetu výrobce garantoval strop bez švů a jednoduchost při lepení, jsme byli spokojení a zájem. Výběr dlaždic v obchodě Dobrý systém pro každou chuť, ornament a cenu. Vybrali jsme stropní desku VICTORIA, vrstvenou a bylo také možné, že by bylo možné ji umýt a malovat.

Typ stropu "Victoria" od vrcholu.

Typ stropních dlaždic "Victoria" ze spodu. Existují šipky, které je třeba orientovat při lepení a místech pro nanášení lepidla.

Po stranách není dlaždice rovnoměrná, ale ve vlnách, princip spojování a lepení spočívá ve vzájemném spojování vln. Ale v praxi se ukázalo, že není možné dokonale propojit, kde a kde trhliny zůstanou, a to navzdory tomu, že dělali vše podle pokynů a dokonce nalepili dlaždice spolu s papírovou páskou.

Zde je ukázáno, jak spojit vlny dohromady.

Tam jednoduše nebyly navzájem přilepené dlaždice.

Na lepené dlaždice se doporučuje, aby byly svázány spolu s papírovou páskou, stejně jako na fotografii, samozřejmě jsme to udělali, ale podle mého názoru to nepomůže vzhledem k tomu, že dlaždice byla zpočátku vyražena, není ideální právě pro lepení. Ne, samozřejmě, vypadá na strop mnohem lépe a krásněji než obyčejné dlaždice, ale pokud se podíváte pozorně na různé úhly a úhly, stále vidíte mezery.

Dokonce i jako důkaz, že dlaždice nebyly vyraženy fotografiemi s velmi kvalitními rozměry, museli se odtrhnout další kusy pěnového plastu a to by mohlo způsobit další odpadky, pokud by nedošlo k tomu, že praskliny tam budou mnohem víc.

A bylo by v pořádku, kdyby se dodatečná pěna zřídkakdy dostala, ale byla na každé dlaždici ve větší či menší míře.

Tento balíček toli defektů se ukázal jako jiný, ale na něm bylo více prasklin, než na jiných, jak je vidět na fotografii na jednom místě, který se pohodlně hodí, a v druhém se to nedaří, jako byste se to nepokoušeli a zkroutit. Je dobré, že se to stalo a tento balíček byl přilepený přes skříň a není zvláště viditelný.

Tato fotografie ukazuje křižovatku čtyř dlaždic a je zřejmé, že všechno je spojeno správně, ale postupně se začnou objevovat praskliny.

I zde se v jiném pohledu ukazuje, že jsou stále ještě mezery a dlaždice ještě není dokonale bezproblémová.

Pohled na strop z jiného úhlu, nejsou vůbec žádné sloty.

Pohled na strop před lepením dlaždice. )))

Dolní linie: Lepší, samozřejmě, než běžné dlaždice a krásnější, ale potřebuje nějakou práci od výrobce. No, nebo podle mého názoru by bylo upřímné zdůraznit, že některé chyby v dlaždici stále existují.

Bezešvé stropní obklady: charakteristické rysy a odrůdy

Mezi rozmanitostmi dokončovacích materiálů se některé vyznačují kombinací vizuální přitažlivosti a nízké ceny. Promluvme si o charakteristických rysech a odrůdách bezšvíkových stropních dlaždic.

Charakteristiky

Bezešvé dlaždice pro stropní výzdobu dnes je velmi populární. To se vysvětluje praktičností, rozpočtovými náklady a dalšími výhodami tohoto materiálu.

Tuto variantu stropních krytů představují výrobci ve velkém sortimentu. Mezi různorodým designem najdete dlaždice pro každou chuť. Pokud jde o instalaci, lze ji snadno provést samostatně.

Hlavním rysem této dokončovací technologie je iluze jediného povlaku. Švy mezi panely jsou téměř neviditelné, takže strop je hladký a krásný. Současně má většina modelů výraznou úlevu, díky níž je interiér obzvláště zajímavý.

Desky jsou obvykle vyrobeny z polystyrenu. Materiál se podrobuje speciálnímu zpracování. Výsledkem jsou tenké a lehké čtverce se zakřivenými hranami. Velikost každé dlaždice není větší než 50 cm. Jsou snadno a jednoduše lepeny, aniž by vyžadovaly odborné dovednosti.

Výhody a nevýhody

Výhody stropních dlaždic jsou zřejmé:

  • Nízká cena. První věc, která přitahuje pozornost, je cenová cena dlaždic, zejména ve srovnání s jinými obkladovými materiály.
  • Snadná instalace. Můžete ušetřit peníze nejen na samotném nákupu, ale také na instalaci. Vytváření stropu pomocí této technologie je možné bez služeb odborníků. Nemusíte přetvárat povrch stropu k ideálu a utěsnit nejmenší vady a deformace. Konečné pokrytí bude v každém případě vizuálně vyrovnané. Navíc díky kompaktní velikosti panelů s jejich pokládkou lze zvládnout i jednu osobu.
  • Praktičnost. Povlak tohoto typu "nezakrývá" výšku místnosti, na rozdíl od zavěšených nebo napínacích konstrukcí. Díky tomuto prvku je obkládání ideálním řešením pro byty a domy s nízkými stropy.
  • Tepelná a zvuková izolace. Materiál je schopen zajistit dodatečnou ochranu před cizím hlukem.
  • Snadná péče. Krytí se snadno odstraňuje znečištěním bez nároků na speciální prostředky.
  • Estetická přitažlivost. Volitelně můžete zvolit možnost s reliéfními vzory nebo zcela hladkým modelem. Bohatá paleta obsahuje klasickou bílou barvu, jemné pastelově zbarvené barvy, jasné možnosti a dokonce i produkty s barevným vzorem. Pokud je to nutné, takový strop může být namalován ručně. To vám umožní harmonicky uspořádat jakoukoliv část domu, včetně místností, chodby, kuchyně a dokonce i koupelny.

Existuje několik málo nevýhod takového dlaždice:

  • Sotva protéká vzduchem.
  • Při silných změnách teploty může být povlak deformován.
  • Křehká struktura vyžaduje pečlivé zacházení s materiálem během jeho instalace a provozu.

Stropní dlaždice se klasifikují podle způsobu výroby.

Stlačeno

Tento typ je nejoblíbenější. Je vyrobena z pěnového polystyrenu. Při lisování při vysokých teplotách se listy materiálu stávají hustšími. Výsledkem jsou čtvercové dlaždice o tloušťce asi 5-7 mm. Šířka každého z nich je 50 cm.

Výrobky z polystyrenu jsou dále rozděleny do několika odrůd:

  • Dlaždice s kudrnatými okraji. V tomto případě jsou konce produktů vyrobeny ve formě vlny nebo cikcaku. Tento formulář umožňuje panelům pevněji se k dokování. Švy jsou prakticky neviditelné.
  • Modely s dekorativní výplní. Každý detail je ozdoben vzorem, který skrývá chyby při ukotvení.
  • Výrobky s drážkovanými okraji. Tyto panely jsou ideálně propojeny díky pečlivě ověřeným geometrickým parametrům a úhlům.

Injekce

Tento typ je spolehlivější a odolnější. Při výrobě materiálu jsou granule lepeny dohromady. Tloušťka těchto výrobků dosahuje 14 mm. Větší hloubka umožňuje jasnější strukturovaný vzor.

Extrudované

Panely tohoto typu mají tloušťku nepřesahující 3 mm. Jsou však mnohem silnější než výše popsané dvě odrůdy, což je vysvětleno zvláštním procesem výroby materiálu. Varianty výkresů a textur jsou také různé. Tato realistická imitace štuku a textura textilií a nejrůznější možnosti barev.

Při výběru tří typů pokrytí byste se měli spolehnout na finanční příležitosti. Nejekonomičtější je první, lisovaná forma. To je docela vhodné pro stručné místnosti design.

Chcete-li získat více originálního texturovaného stropu, je lepší preferovat druhý nebo třetí vzhled.

Návrh a struktura

Konstrukce bezešvých dlaždic je různá. To dává spoustu příležitostí pro zajímavý design.

Pro ty, kteří dávají přednost klasickým a přísným interiérům, použijte hladké možnosti. Takové nátěry nikdy nevypadají z módy. Pokud je váš dekor plný jasných barev, různých druhů textur a příslušenství, tato možnost vám vyhovuje. Strop nenáročného designu neodstraňuje pozornost od interiéru, což vám umožní vidět každý detail.

Pokud jde o objemovou strukturu stropních panelů, mohou to být vlny, geometrické tvary, motýli, hvězdy, květinové ozdoby a tak dále. Navíc povlak může napodobit zdivo, štuky a jiné dokončovací materiály. Výkres může mít co možná nejvyšší úlevu (3D efekt) nebo jen mírně vyčnívat na hladkém povrchu.

Pokud jde o barvu, většina kupujících dává přednost klasické bílé verzi. Takový materiál osvěžuje pokoj, dává interiéru lehkost a vzdušnost. Schopnost bílé barvy rozšířit prostor působí zde, vytváří atmosféru prostornosti a svěžesti. Pro malé plochy bude tento návrh nejoptimálnější.

Někdy bílé dlaždice jsou zdobeny zlatým nebo stříbrným třpytem. To mu dává zvláštní šik. Také obrázky mohou být zvýrazněny jemným odstínem nebo jasnou a dynamickou barvou.

Některé modely dlaždic jsou zcela natřeny. Zvláště efektivně vypadá, když napodobuje texturu dřeva, mramoru nebo cihel. Přírodní barva zobrazovaného materiálu zvyšuje vizuální podobnost.

Barevné dlaždice jsou trochu méně populární, i když vypadají stejně dobře jako bílá. Béžová verze bude vyhovovat milovníkům klidných teplých odstínů a měkké růžové může zdobit dívčí pokoj.

Jasný strop (červená, modrá, fialová) - odvážné rozhodnutí. Takové výrobky si vybírají tvořiví lidé, kteří mají tendenci experimentovat.

Výrobci a recenze

Většina kupujících, kteří zdobili bydlení s stropními dlaždicemi, jsou spokojeni s výsledkem. Kryt dokonale skrývá zakřivení stropu bez snížení výšky místnosti. Samostatná instalace materiálu nevyžaduje speciální dovednosti. Panely jsou rychle a snadno lepeny.

Potěší zákazníky a atraktivní vzhled výsledného nátěru a možnost širokého výběru vzorků a barev. Mnoho maluje vlastní dlaždice, což je zvláště vhodné při opravách. Při modernizaci dokončovací místnosti nepotřebujete odstranit starou dlažbu a vyměnit ji za novou. Stačí pokrýt materiál vrstvou čerstvých laků a strop bude znovu svítit.

Materiál je snadno použitelný. Laminované povrchy lze umýt pracími prostředky a modely s zrnitou strukturou se otírají suchým hadříkem.

S ohledem na nevýhody tohoto materiálu uživatelé berou na vědomí schopnost povrchu absorbovat pachy a mastnoty. Z tohoto hlediska se v kuchyni doporučuje používat výrobky bez výrazné textury, které umožňují mokré čištění.

Také v místnostech s kachlovým stropem se nedoporučuje používat ploché lustry a lampy, aby nedošlo k deformaci nátěru. Je lepší vybrat si osvětlovací zařízení, která mohou být snížena nejméně o 25 cm od stropu.

Je lepší upřednostňovat energeticky úsporné nebo LED žárovky, které se na rozdíl od konvenčních ohřívají mnohem méně.

Nejoblíbenější výrobky z expandované polystyrenové společnosti "Format". Kupující jsou spokojeni s kvalitou panelů a jejich vzhledu.

Mnoho lidí se těší designu dlaždic společnosti Antares, nicméně při bližším zkoumání výrobků značky může být pozorováno mírné zakřivení okrajů. To ztěžuje vytvoření ideálního krytu, i když ne příliš nároční majitelé tvrdí, že to nezhorší celkový vzhled stropu.

Když mluvíme o zahraničních výrobcích, stojí za zmínku, že čínské výrobky jsou méně silné a méně kvalitní, ale evropské značky obvykle potěší zákazníky dobrými výrobky.

Tipy pro výběr

Aby nákup byl úspěšný, měli byste věnovat pozornost některým důležitým bodům:

  • Stropní dlaždice by měly být dokonale ploché. Dbejte na hladkost výrobku, pokud nemá vzor. Pokud jsou struktury texturované, zkontrolujte jejich jasnost. Panely nesmějí být deformovány nebo štěpeny. Nejdůležitější je zkontrolovat stav okrajů materiálu. Celistvost konečného nátěru závisí na ideálnosti okraje.
  • Důležité je nejen stav přední strany desek. Zadní strana musí být rovnoměrná a rovnoměrná. Přítomnost záhybů nebo vyčnívajících částic může ovlivnit těsnost materiálu vůči stropu a jeho spolehlivost.
  • Je-li to možné, zkontrolujte sílu výrobků. Vezměte jednu desku za okraj a držte ji na několik sekund. Pokud materiál není vysoce kvalitní, může prasknout.

Vlastnosti stylingu

Strop by měl být hladký a krásný, pro tuto dlaždici je třeba správně položit:

  1. Na začátku stojí za to počítat, kolik panelů budete potřebovat k vyzdobení místnosti. Rozdělte plochu stropu o oblast jedné dlaždice. K přijaté částce přidejte dalších 10%. To je nutné v případě, že jste náhodou zničili několik. Zohledňuje také ořezávání výrobků.
  2. Připravte potřebné prvky pro instalaci. Kromě základního materiálu budete potřebovat podstavec. Umožní vám pečlivě umístit místo na křižovatce stěny a stropu. Podklad je vhodný pro přípravné práce a lepidlo je užitečné pro proces upevňování panelů. Chcete-li vytvořit značku, potřebujete ještě několik dalších položek. Jedná se o tužku, pásku, hladinu a olovo.
  3. Připravte povrch. Strop by neměl mít silné deformace a velké trhliny. Zarovnejte ji tmelem a hlavním. Čím hladší je povrch, tím je jednodušší držet materiál a méně lepidla, které potřebujete.
  4. Proveďte značku. Nejprve označte středový bod. Pak přes něj nakreslete dvě kolmé čáry.
  5. Potom můžete pokračovat v instalaci. Dlaždice lze položit dvěma způsoby: přísně kolmo na stěny nebo diagonálně. V každém případě instalace začíná od středu.

QWERTY.Forum

Stropní dlaždice..

Mystery 10/16/2006 12:50

Guest_ULTRAPHAZE_ * 10.22.2006, 14:43

Mystery (10/16/2006, 1:50 PM) napsal:

The punisher 10/23/2006, 15:26

Mystery 10/25/2006 13:36

ULTRAPHAZE (10/22/2006, 15:43) napsal:

Balder 10/25/2006 19:09

Mystery (10/25/2006, 14:36) napsal:

ThinneR 10/26/2006 00:42

Tajemství 30. 10. 2006 19:46

ThinneR (10/26/2006, 0:42) napsal:

Balder 30.10.2006 22:58

Tajemství 31.10.2006, 14:38

Balder (30.10.2006, 22:58) napsal:

ThinneR 11/01/2006 02:01

Mystery (10/30/2006, 19:46) napsal:

200 rub litru. lepte tenkou vrstvu lépe.

Přiložené soubory

  • P1010007.JPG37,06K 507 Stažené soubory:

ThinneR 11/01/2006 02:23

Balder (30.10.2006, 22:58) napsal:

Balder (30.10.2006, 22:58) napsal:

WART 11/12/2006, 17:22

ThinneR (11/1/2006, 2:01) napsal:

200 rub litru. lepte tenkou vrstvu lépe.

Bezešvé stropní dlaždice: prvky volby

Sortiment materiálů pro dokončení stropu, který je dnes představen na trhu stavebních materiálů, zasahuje do jeho rozmanitosti. Produkty mohou snadno uspokojit jakákoli, i ty nejoriginálnější touhy, protože jsou vyrobeny z velmi rozdílných surovin, mohou mít správný nebo nepravidelný tvar a také se liší barevností, cenou, trvanlivostí, kvalitou a dalšími vlastnostmi.

Zvláštní funkce

Mezi odrůdy tohoto specializovaného materiálu, bezešvé dlaždice je velmi populární. Mezi hlavní výhody těchto výrobků patří nízká hmotnost, dobré ukazatele pevnosti, dlouhá životnost, odolnost proti vlhkosti a velký výběr tvarů, barev a textur.

Pro výrobu bezešvých stropních dlaždic se používá pěnový polystyren. V hotové podobě má mírně zakřivené hrany. Díky tomuto vlastnímu tvaru vypadá, že povrch stropu zdobený tímto materiálem vypadá jako integrální plátno s vizuálně nepostřehnutelnými švy na spojech prvků. To znamená, že zdobený povrch bude harmoničtěji do interiéru a vypadá mnohem více esteticky vzhledem k vizuální nepřítomnosti švů a kloubů.

K výrobě takových výrobků použijte polystyrénovou pěnu, která prochází určitým zpracováním, což poskytuje výrobek dokonale bílý povrch. Textura dlaždice může být hladká nebo s reliéfním vzorem. Řada textur umožňuje provádět různé možnosti pro nestandardní dekoraci povrchu stropu v místnostech pro různé účely - to může být kuchyň, obývací pokoj, chodba nebo koupelna. Produkty dokonale napodobují strukturu přírodních materiálů, jako je řezba dřeva, stejně jako možnosti dekorativní omítky a štuku.

Tloušťka prvků se pohybuje v rozmezí 3-15 mm, takže podobná stropní konstrukce nezhoršuje výšku místnosti ve srovnání s ostatními stavebními výrobky, které se používají pro stejné potřeby. Instalační práce netrvají dlouho - výrobky se snadno a rychle lepí na základnu.

Dlaždice má zpravidla rozměry 50 x 50 centimetrů, což umožňuje pracovat na jejích pokládkách i na jednoho odborníka, s použitím minimálních pomocných nástrojů. Vyrábí se však nejen ve tvaru čtverce, díky čemuž lze na stropě uspořádat různé originální vzory.

Výrobky tohoto typu jsou vyráběny pomocí tří různých technologií, i když používají stejný materiál. Klasifikace bezešvých obkladů se provádí na základě způsobu výroby. K dispozici jsou následující typy produktů:

  • Lisované dlaždice. Vyrábí se razítkem pod vlivem vysoké teploty. Během výroby jsou desky z polystyrenu zhutněny. Prvky uvolněné tímto způsobem mají tloušťku 7 mm a tvar čtverce je 50 x 50 centimetrů. Na regálech této dlaždice je zaslána v balení po 8 kusů.
  • Výrobky pro vstřikování jsou vyráběny s tloušťkou 8 až 14 mm, správnou geometrií, s hlubokým vzorem na povrchu. Výrobní proces tohoto druhu spočívá v slinování surovin ve speciálních nádobách daného tvaru při vysokých teplotách.
  • Extrudovaná dlažba se vyrábí smícháním polystyrenu s látkami, které získají dobré pěnivé vlastnosti pod tlakem a vysokými teplotami. Výsledná hmota ve formě pásů je zpracována fólií a je rozdělena na samostatné prvky. Film umožňuje opakovat barvu a strukturu přírodních materiálů - dřevo, kámen nebo omítku a různé kovy. Tloušťka extrudovaných dlaždic je 2 až 5 mm. Tento produkt má vysokou cenu, nejlevnější dlaždice je zobrazena v bílém.

Tvar stropní desky je rozdělen na dva typy:

  1. s hladkými okraji - výrobky ve tvaru čtverce, vzhledem ke zvláštnosti okrajů co nejblíže k sobě během instalace;
  2. s okraji nepravidelného tvaru - tato kategorie materiálu představuje výrobky značkových značek. Použití takových dlaždic vám umožní dát interiéru jedinečný a originální styl.

Jak si vybrat?

Chcete-li koupit opravdu dobrý materiál pro strop, odborníci doporučují dodržovat některá pravidla:

  • Výrobky musí mít hladký a hladký tvar, není-li stanoveno jinak, pokud existuje určitý vzor a možnosti konstrukce okrajů. Pokud má taška obraz, musí být čistá a bez jakýchkoliv závad.
  • Zvláštní pozornost by měla být věnována hraně prvků. Kvalita této komponenty závisí na stavu dokončeného povlaku na stropě, stejně jako jeho vizuální přitažlivosti a nenápadných švů.
  • Na opačné straně dlaždice stojí za to zkontrolovat nepřítomnost záhybů nebo nárazů. Takové defekty jsou způsobeny heterogenitou polystyrenových kuliček.
  • Úroveň pevnosti se testuje velice jednoduchou metodou: výrobek je třeba vzít za okraj a držet ho ve vzduchu několik sekund. Pokud jsou produkty špatné kvality, vytváří se na nich trhlinka.

Strop, který bude zdoben bezešvými dlaždicemi, bude kromě vynikajících estetických vlastností také příznivě srovnávat s cenou, která je dostupná a přijatelná. Cenový rozsah pro tento typ dokončovacího materiálu se může v některých směrech lišit v závislosti na výrobci dlaždice, avšak jeho nízké náklady se obecně nezmění.

Stropní dlaždice

Níže uvádíme úplný text článku publikovaného v časopise "DEMAND" 4/2009.

Zkušení lidé varují: strop, který je nalepen polystyrenovými dlaždicemi, se časem zbarví, což je zvláště patrné v kuchyni av koupelně, kde je teplo a vlhko. Ano, mají pravdu. Změna barvy však není tou nejhorší věcí, která zachycuje milovníky rychlých a levných oprav.

Oprava časového zpoždění

Nebezpečné okolí

Jak vyplývá z názvu, polystyren se vyrábí ze styrenu. Tento proces je však reverzibilní a v kontaktu se vzduchem, polystyren opět vydává styren. To se děje i při pokojové teplotě, a pokud je místnost horká a vlhká, rychlost procesu se zvětšuje. Nicméně pokud je dlažba vyrobena s ohledem na technologii, emise styrenu nepřekračují maximální přípustné normy. Pokud je výroba porušení, mohou být následky smutné. Když žijete pod takovým stropem, člověk každou minutu ohrožuje své zdraví. Koneckonců, nebezpečí styrenu je spojeno s jeho vysokými kumulativními vlastnostmi - tato toxická látka se velmi špatně vylučuje z těla a hromadí se v játrech.

Falešná dlaždice nebo certifikát vápna?

Pro testy byly zakoupeny stropní dlaždice 9 položek. U téměř všech vzorků (s výjimkou společnosti Martin-Plast) jsme získali hygienicko-epidemiologické závěry nebo laboratorní protokoly. Všechny dokumenty uvádějí, že produkt je bezpečný. Rozhodli jsme se ho zkontrolovat a odevzdat do laboratoře, kde byly podrobeny stejným testům, které se provádějí během certifikace.

Analýzy byly provedeny na řadě parametrů. Mezi nimi je zápach, toxicita a uvolňování 13 nejnebezpečnějších látek - styrenu, benzenu, formaldehydu, fenolu atd.

Ukázalo se, že nelze důvěřovat všem certifikátům. Podle výsledků laboratorních analýz ukázaly tři typy dlaždic vícenásobný přebytek MPC pro uvolňování styrenu do ovzduší: ve vzorku obkladů Marbet "Manhatan" Sp.zo.o byl zaznamenán přebytek 4,75 krát ve formátu Kristall (vyráběný firmou Format LLC) - 5,5krát a ve formátu Lagom "713" (PF Lagom CJSC) - až 12,5krát! Současně byly vzorky vystaveny hygienickým certifikátům a byly prodány v rozsáhlém obchodním domě OBI (Format, Format Lagom) a v prodejně "Co potřebujete" (Marbet).

Před zveřejněním těchto okázalých skutečností jsme zaslali dopis výrobci (LLC Format), aby mu poskytli příležitost vysvětlit sebe a vyloučit možnost falešného. Náš dopis byl přijat, ale žádná odpověď nebyla přijata. Výsledky laboratorních testů budou publikovány v časopise "Demand" a upozorněny regulačními orgány. Všechny tři vzorky byly z testů odstraněny jako velmi nebezpečné.

Jiné dlaždice také izolované styren, ale v množstvích, které jsou považovány za bezpečné podle hygienických standardů. Takže v extrudovaných stropních deskách - Decoplast, Martin-Plast "Ophelia", uvolnění styrenu NMS "15k" je 2krát nižší než norma. S ohledem na schopnost této látky se v těle akumulovat a tyto výsledky lze sotva považovat za dobré.

Nejvíce "neškodné" vzorky byly Decomaster, NMC sa, Kindecor. Výběr zařízení styren z nich byl zaznamenán, ale jeho koncentrace byla nižší než hodnota, kterou lze měřit. Koncentrace dalších škodlivých látek ve všech dlaždicích byla výrazně nižší než maximální přípustné.

Typy dlaždic

Podle způsobu výroby polystyrénových dlaždic jsou extrudovány, vstřikovány a lisovány.

Extrudovaná dlažba (laminát) je nejtrvanlivější, trvanlivější a jednodušší. Jeho hlavní výhodou jsou vynikající hygienické vlastnosti. Hustý hladký povrch chráněný proti prachu a vodě odpuzujícímu filmu snadno promyje a dobře se zotavuje po deformaci, což z něj činí nejtrvanlivější a trvanlivější.

S tímto typem dlaždice je snadné řešit: čtverce dobře rozřezávají a vytvářejí hladký okraj. Okraje dlaždic jsou mírně ohnuté dolů, takže na jejich zadní straně je dutina, která umožňuje skrýt nepravidelnosti stropu. Tento typ dlaždice je dodáván v různých barvách, se vzorky nebo bez nich. Nebude to však možné znovu zbarvit (v našem testu je výjimkou dlaždice Kindecor, jejíž výrobce tvrdí tuto možnost).

Injekční dlaždice (lití) je mnohem silnější než ostatní typy. Podle výrobců je možné s ním vytvořit "hladký" strop: díky těsnému spojení okrajů "do drážky" by mezery mezi lepenými dlaždicemi neměly být viditelné. Materiál má vysoké tepelné a zvukově izolační vlastnosti. Pokud jde o hygienické a některé provozní vlastnosti, tato dlaždice je mezilehlou mezi vytlačováním a vytlačováním. Například, může být promyta jako extrudovaný, nicméně, na rozdíl od druhého, nemá vodoodpudivý povlak, takže absorbuje vlhkost, ačkoli je menší než razník. Injekční desky mohou být natřeny vodou ředitelnými nátěrovými hmotami. Není tak křehká jako razítka, ale nemá extrudovanou elasticitu.

Nevýhodou dlaždice je jeho cena: je to 3-4krát vyšší než cena razítka.

Razítko je nejlevnější, ale nejméně praktické. Jeho volná, porézní, nepotažená plocha doslova pohlcuje nečistoty, což je velmi obtížné otřít. Současně se nedoporučuje mytí, i když jej můžete natřít vodouředitelnými barvami. Je lepší koupit takovou dlaždici bezprostředně s okrajem, protože je velmi křehká a při řezání je obtížné dosáhnout i okrajů.

Tabulka 1 "Technické specifikace a obecné údaje o stropních deskách z pěnového polystyrenu"

SmartShop33 - společné nákupy v Vladimíru: F * O * P * M * A * T - stropní obklady, stropní podstavec a další dekorativní dokončovací materiály z expandovaného polystyrenu - SmartShop33 - společné nákupy v Vladimíru

  • 9 stran
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslední "
  • Nelze vytvořit nové téma.
  • Téma je uzavřena

F * О * Р * М * А * Т - stropní deska, stropní podstavec a další dekorativní dokončovací materiály z expandovaného polystyrenu. Bez minimálního platu. Hodnocení:

# 1 Varvara_mum

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Org SP
  • Zprávy: 5223
  • Registrace: 28. února 14
  • Jméno: Barbara
  • Vladimir

Post byl editovánVarvara_mum: 16. září 2016 - 14:32

  • 9 stran
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslední "
  • Nelze vytvořit nové téma.
  • Téma je uzavřena

Další odpovědi v tomto tématu

# 41 v-berezkina79

  • Ověřený člen SP
  • Skupina: Ověřený člen SP
  • Zprávy: 1061
  • Registrace: 20. února 13
  • Jméno: Lena
  • Město Vladimir, Kommunar

# 42 Varvara_mum

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Org SP
  • Zprávy: 5223
  • Registrace: 28. února 14
  • Jméno: Barbara
  • Vladimir

Post byl editovánVarvara_mum: 12. ledna 2015 - 23:47

# 43 v-berezkina79

  • Ověřený člen SP
  • Skupina: Ověřený člen SP
  • Zprávy: 1061
  • Registrace: 20. února 13
  • Jméno: Lena
  • Město Vladimir, Kommunar

# 44 Varvara_mum

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Org SP
  • Zprávy: 5223
  • Registrace: 28. února 14
  • Jméno: Barbara
  • Vladimir

# 45 Varvara_mum

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Org SP
  • Zprávy: 5223
  • Registrace: 28. února 14
  • Jméno: Barbara
  • Vladimir

Post byl editovánVarvara_mum: 18. srpna 2015 - 09:25

# 46 Irisha33

  • Ověřený člen SP
  • Skupina: Ověřený člen SP
  • Zprávy: 4235
  • Registrace: 17. ledna 11
  • Vladimir

# 47 Varvara_mum

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Org SP
  • Zprávy: 5223
  • Registrace: 28. února 14
  • Jméno: Barbara
  • Vladimir

# 48 Varvara_mum

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Org SP
  • Zprávy: 5223
  • Registrace: 28. února 14
  • Jméno: Barbara
  • Vladimir

# 49 Nadejda

  • Starý obyvatel
  • Skupina: Master
  • Zprávy: 5850
  • Registrace: 11. dubna 12
  • Jméno: Naděje
  • Vladimir

Post byl editovánNadejda: 12. srpna 2015 - 21:42