9 nejlepších barev pro strop

Bílá nezmazatelná nečistota, vysavač se stříkací pistolí, skvrny na stropě - obrázek "jsme bělili strop" stále vrhá na představitele hororu střední a starší generace v naší zemi. Naštěstí aktivně se rozvíjející trh stavebních a dokončovacích materiálů představoval mnoho alternativ k této přírodní katastrofě. A nejsnadnější způsob, jak se rozhodnout aktualizovat svěžest stropů v domě, je malba. Matný, lesklý, strukturovaný, barevné provedení lze snadno dosáhnout běžným štětcem, válečkem nebo stříkací pistolí.

Všichni spotřebitelé potřebují vyřídit nabízené materiály a rozhodnout, který stropní nátěr je lepší.

Který stropní barva bych si měl vybrat?

Stojí za to vyhodnocovat lakované materiály těmito faktory:

  • Skrytá síla (schopnost barvy zcela skrýt předchozí vrstvu s minimální spotřebou);
  • maskovací efekt;
  • objemnost;
  • způsoby péče o natřený povrch;
  • náklady.

Celkem obchody nabízejí 6 druhů stropních barev:

  • emulze polyvinylacetátu;
  • akryl;
  • latex;
  • silikon;
  • silikát;
  • textured.

Všechny tyto barvy jsou vodné suspenze polymerů a pigmentů, takže se správně nazývají vodní emulze nebo vodní disperze. Všechny barvy a laky na bázi vody se však liší podle druhu polymeru, kterým se volí barvy. Existuje také rozdíl v cenách, nabídkách barev a samozřejmě i v kvalitě.

Dufa - nejlepší lesklá barva pro strop

Přibližná cena pro Dufa Superweiss (10 litrů): 3300 rublů.

Tato stropní barva je chválena pro svou bělost, hedvábný lesk, vynikající skrývání, trvanlivost, trvanlivost a rozumnou cenovou politiku výrobce.

Příjemný lesk je pro většinu uživatelů prioritou. Nejenže zdůrazňuje čistotu barvy, ale také přispívá k vizuálnímu zvýšení objemu místnosti. Proto se Dufa často používá při malování stropů v malých místnostech a chodbách.

V sortimentu výrobce jsou dekorované povlaky, které vytvářejí nádherné vzory na stropě. To znamená, že je možné experimentovat nejen s odstíny a polotóny, ale také vytvořit originální optické iluze a různé zajímavé textury na povrchu.

Naše hodnocení: 10 bodů z 10

Reference: "Je to potěšení pracovat s Dufou - skvělou barvou."

Caparol - nejlepší barvu pro strop v zemi

Přibližná cena pro Caparol CapaSilan (10 litrů): 3950 rublů.

Jedná se o jeden z mála výrobců specializovaných na silikonové barvy na stropy.

Silikonové sloučeniny v procesu sušení snadno odstraní nebo skryjí drobné nepravidelnosti, nerovnosti a praskliny ve stropu. Silikonová barva Caparol může "skrýt" trhliny až do tloušťky 2 mm.

Materiál má také vysokou krycí schopnost a dokonce i pro jednu vrstvu dokonale natírá povrch, snadno se čistí a téměř neznečisťuje, protože má silný odpuzující účinek na prach a vodu.

Naše hodnocení: 10 bodů z 10

Recenze: "Podle mého názoru je nejlepší barva na stropy v neotevených místnostech. Použil jsem to na stropy v zemi, a ačkoli dům nebyl v zimě vyhříván, na jaře všechny stropy vypadaly jako čerstvě malované ".

Dulux - nejlepší matná stropní barva

Přibližná cena Dulux Magic White (10 litrů): 3100 rublů.

Dulux je nejlepší stropní barva, pokud hledáte matovou verzi (je to výrobek vyrobený ve Velké Británii, protože ruské továrny společnosti se nemohou vždy pochlubit stejnou kvalitou). Jeho vlastnosti absorbující světlo jsou tak dobré, že téměř úplně maskují všechny malé chyby na povrchu stropu. Barva má vynikající skrytí: stačí jen dvě vrstvy, aby strop vypadal perfektně. Pokud přidáte nízkou spotřebu na metr čtvereční, šetrnost k životnímu prostředí, široký výběr odstínů, jednoduchá péče, nepříjemný zápach a schopnost aplikovat kompozici na nepřipravený povrch, je jasné, proč je barva tak oblíbená, a to navzdory značným nákladům.

Naše hodnocení: 9.7 bodů z 10

Cena je pro tuto značku vysoká a kvalita rukopisu není stabilní.

Odpovědi: "Neexistují vady, s výjimkou ceny. Barva na stropě se rychle zasychá a doslova za půl hodiny v domě není vůně. "

"Halo" - nejlépe omyvatelná stropní barva

Přibližná cena za slevu Oreol (13 kg): 900 rublů.

Oreolová barva se hodí velmi dobře na povrchy a stropy jakéhokoli druhu, čímž vzniká téměř dokonalá matná povrchová úprava. Většina matných kompozic se vyznačuje vysokými úryvami, zejména pokud jde o bílé, pastelovité nebo terakotové odstíny. "Halo" v tomto případě není výjimkou. A ještě víc.

Hotový nátěr vysuší rychleji než jeden a půl krát ve srovnání s jinými výrobci, je dokonale umýt a vyčištěn. Informace z fór a specializovaných stránek upozorňují na barvy "Halo" mezi ostatními a dávají jim nejvyšší hodnocení na základě výsledků skutečného použití.

Hodnocení: 9.5 bodů z 10

Spotřeba uváděná výrobcem nemusí vždy odpovídat skutečným výsledkům.

Recenze: "Dobrá volba za rozumnou cenu. Na staré zažloutlé tapetě byl výsledek překonán všemi očekáváními. "

Tikkurila - nejkvalitnější stropní barvy na bázi vody

Přibližná cena pro Tikkurilla Euro 7 (9 litrů): 2800 rublů.

Tikkurila se již dlouho stává synonymem slova "kvalita", pokud jde o barvy a laky. Barvy této značky jsou všechny výhody, které spotřebitelé hledají:

  • čistá barva;
  • neomezené možnosti barvení;
  • trvanlivost;
  • šetrnost k životnímu prostředí;
  • Odolnost proti UV záření;
  • vynikající výkon.

Tikkurila má jednu nevýhodu - cena je vysoká, ale musí být zaplacena za opravdu dobrou kvalitu. Současně je důležité pochopit, že kvalita je chápána jako "skutečná" Tikkurila, produkt vyráběný v blízkosti Petrohradu není vždy tak dokonalý.

Hodnocení: 9.5 bodů z 10.

Při nákupu musíte být opatrní k místu výroby barvy.

Recenze: "Dobrá barva na strop - nezanechává pruhy a rychle se usuší."

Ceresit - nejlepší silikátová stropní barva

Přibližná cena pro Ceresit CT 54 (15 litrů): 3300 rublů.

Silikátové barvy Ceresit jsou určeny především pro fasádní práce, ale je také možné je použít i uvnitř budovy - včetně stropů. Mají rád stavitele a spotřebitele s konečným výsledkem, dobrou krycí schopností, šetrností k životnímu prostředí, protiplísňovým vlastnostem, jednoduchou péčí a trvanlivostí.

Ceresitové barvy jsou spíše náročné na základnu a nejlépe spadají na minerální omítky.

Hodnocení: 9 bodů z 10

Malovat "rozmarný": prostě nedáváte pozor na základnu - a výsledek bude nepředvídatelný.

Recenze: "Aplikovaný" Ceresit "rychle a velmi jednoduše. Aplikoval na malování obvyklého kartáče - strop vypadá skvěle. Ale musel jsem trpět omítkou. "

"Snowball" - nejlepší kvalita v segmentu s nízkými náklady

Přibližná cena za barvu SNIEZKA EKO (10 litrů): 1400 rublů.

Stropní barva příjemně překvapená nejlepší hodnotou za peníze. Vhodné pro téměř všechny typy povrchů, má vynikající skrývání. Umožňuje dokonale kombinovat povrch různých textur, což je často nutné při instalaci sádrokartonu na strop.

Téměř všechny možnosti nejsou velmi odolné proti vodě, ale hypoalergenní a šetrné k životnímu prostředí. Barvy jsou snadno zbarveny do požadovaného odstínu. Bohužel se spotřeba laku, kterou výrobce specifikuje, liší od skutečného takřka dvakrát, pro který "Snow" obdrží od nás velkou mínus.

Hodnocení: 8.5 z 10 bodů

Odpovědi: "Krycí schopnost byla příjemně překvapená, barva opravdu padá na strop velmi rovnoměrně a v jednom průchodu získáte velmi kvalitní bílou vrstvu."

"Expert" - vynikající bílá barva pro stropy

Přibližná cena za "Expert washable" (14 kg): 850 rublů.

Barvy "Expert" - jeden ze směrů barev a laků společnosti DEKART. Stropy po uplatnění na ně výrobky této značky vypadají opravdu bílé. Je to pro jeho čisté a jasné barvy, že barva je oceňována mistry zdobení. Stropní barvy "Expert" mají řadu výhod:

  • rychle vysušte;
  • neztrácejte v průběhu času barvu, nerozpadněte a nevystavujte se;
  • bez zápachu po vysušení;
  • netoxické;
  • vypadá skvěle v lesku a matně;
  • Vhodné pro všechny typy povrchů.

Tónování kompozice není vždy úspěšné, takže tuto barvu nejlépe vybírají ti, kteří budou malovat strop bílý. Druhou nevýhodou, kterou uživatelé zaznamenali, je nadměrná hustota. Tento problém lze snadno vyřešit zředěním laku na požadovanou konzistenci, avšak tato informace, bohužel, výrobce nezaznamenává v pokynech.

Hodnocení: 8.5 z 10 bodů

Recenze: "Vynikající omyvatelná stropní barva! Líbí se mi, protože může být použita na jakémkoli povrchu, dokonce i na betonu, dokonce i na tapetu. "

"TEKS" - nejlepší barvu pro strop v místnostech s vysokou vlhkostí

Přibližná cena pro Tex Pro (9 litrů): 1600 rublů

Barvy této značky patří do kategorie na bázi vody, převážně polyvinylacetátu, ačkoli se jedná o akrylát-latex. To znamená, že za cenu je materiál relativně levný, snadno se aplikuje, prakticky necítí.

To je zbarveno TEX barvami podle jejich katalogů, ale tato možnost není poskytována pro všechny druhy laků. Mezi kritiky vůči výrobci, které se nejčastěji setkáváme: vysoká spotřeba, přísné požadavky na půdu a nedůležitá skutečná skrýš - barva musí být použita mnohokrát, aby se dosáhlo slušného účinku.

Při výběru barvy "TEX" stojí za to pamatovat vlastnosti péče. Všechny barvy na bázi polyvinyl-acetátu na bázi vody se po nanášení vodou snadno promyjí vodou, takže strop s nimi natřený nebudou vyčištěny.

Hodnocení: 8 bodů z 10

Recenze: "Při aplikaci neteče a neteče. Pokud jde o opravu evropské kvality, možná to nebude fungovat, ale je úplně jinou záležitostí malovat strop bez nákladných bez zvláštních nároků na kvalitu. "

Jak vybrat nejlepší barvu pro strop?

Vysoce kvalitní oprava vždy začíná pečlivým výběrem materiálů. Následující tipy nebudou zbytečné:

  1. Snažte se koupit barvy zahraničních výrobců propuštěných z vlasti.
  2. Dejte si pozor na falešné věci, to znamená, zvolte pouze důvěryhodné obchody a firmy.
  3. Při zaměření se na charakteristiky vždy zvažte chybu.
  4. Pro ukrytí a přilnavost poslouchejte doporučení odborníků.

Stropní barvy - kaprizní materiál. Pokud nechcete sledovat nátěr nátěru, žloutnutí, heterogenitu nebo peeling, pak velmi opatrně zvolte barvu a výsledek opravy nezklame!

Jak namalovat strop

Drahí pánové, řekněte mi ze zkušenosti, jakou barvu zvolíte pro strop? Existuje vysoce kvalitní a ne příliš drahá stropní barva, chápu, že existují Deluxe a Dyuf, ale možná jsou tam levnější barvy, ale také kvalitní? Díky předem,

voda emulze obvyklá. to je nejlevnější. Přidejte do něj malý akrylový základ a objeví se barva, která není nižší než Ticurilla. Můj přítel chemik na kompozici rozložil drahé značky, ukázalo se, že je to všechno staré, prostě ne tělesné a v normální konzistenci, jak jsem pochopil. Pro budoucnost je hloubka pronikání akrylovým alkoholem, vodou, lepidlem PVA v poměru 1: 8: 1.

lakovat euro 7 levnější a nikoli horší v kvalitě

Delux-2500r 10 l a Dyufa-1800r 10 l. Nejde o nejdražší barvu. 10 litrů bude stačit na strop 30-40 m2. někdy to nestojí za záchranu moc. Kdysi jsem se snažil prodat barvu, která se prodává - velice chválí. ale osobně nevím, jaká je kvalita. Přejít na OB nebo Leroy Talk s konzultanty, může vám doporučit, aby to bylo levnější.

Vezměte si to, co si můžete dovolit, pokud neznáte mušky na stropě, to bude trvat velmi dlouho.

Silně nesouhlasím. Existuje také pojem "skrývání". Normální lak s dobře připraveným povrchem může být jednou navinut. Špatné a pro tři aplikace nenechávejte žádné barvy. Jakmile nám zákazník přivedl levný. Dvakrát namalované a stále skvrny. Dlouho jsem myslel, že za "odpadky". Zatímco malíř neotočil kus zeleného hyproku dvakrát. Takže i po dvouvrstvém nátěru se "zeleň" dostala do cesty.

Podívejte se na barvy Olympus, téměř domácí Dyuf.

Paint eurolux, naše kvalita výroby je velmi dobrá, cena není drahá. Doporučuji.

Vezměte si to na bázi akrylu, nikoli latexu, sovy, Alpiny nebo sněhové vločky

voda emulze obvyklá. to je nejlevnější. Přidejte do něj malý akrylový základ a objeví se barva, která není nižší než Ticurilla. Můj přítel chemik na kompozici rozložil drahé značky, ukázalo se, že je to všechno staré, prostě ne tělesné a v normální konzistenci, jak jsem pochopil. Pro budoucnost je hloubka pronikání akrylovým alkoholem, vodou, lepidlem PVA v poměru 1: 8: 1.

dulyuks pro 1400 kbelík pro strop jen a to je dražší, že pod barvou a pro zdi

tex super bílá umývatelná

Ahoj, Olga.Po přečtení toho, co ti poradili, můžu říct následující: Věřte lidem, kterým je doporučeno vzít si barvu, kterou si můžete dovolit, jen pojďte a řekněte, jaké cenové limity chcete, aby vám barva byla nabízena. + správný provoz, to je záruka kvality. A spěchat mezi cenami je dražší. Například 10L levné-40m2 a 10l drahé-80m2.

Kopolymerová latexová barva, Tikkurila Euro 2. Ekonomická řada barvy pro stropy a suché místnosti. Latexová barva na bázi akrylátového kopolymeru Tikkurila Euro 7 Economy barva na stropy a suché prostory. Poslední barva odolnější vůči praní.

Je lepší vzít si barvu, kterou si malíř objedná, protože je zvyklý pracovat s ní a ví, co se dá očekávat.

Doporucte na strop dobrou barvu (bílou).

Řekněte, prosím, dobrou barvu na stropě! Dva druhy stropů - monolitický beton (rotand, LR + vetonit se shitrokom) a druhý typ - zavěšený tmel s GWL webem.
Slyšel jsem, že existují takové barvy, které zachrání před malou povodní. A ty trhliny na GVL nevznikly.

Nešetřím na materiálech, raději koupím ten správný, i když je to dražší materiál, než litovat, že jsem ušetřil pár tisíc.
Během opravy jsem si uvědomil, že to rotuje, to byl vetonit, shitrock, primer Ceresit CT-17, ale v barvách mé znalosti jsou nulové, bohužel je veškerá naděje pro moudré fórum.

Řekněte, prosím, dobrou barvu na stropě! Dva druhy stropů - monolitický beton (rotand, LR + vetonit se shitrokom) a druhý typ - zavěšený tmel s GWL webem.
Slyšel jsem, že existují takové barvy, které zachrání před malou povodní. A ty trhliny na GVL nevznikly.

Pokud si vyberete ten správný materiál, proč se starat o praskliny. Tam jsou takové barvy. Na ISS jsou používány..

Beckerplast N 3. Švédsko. Cena je asi 4 x tisíc, kbelík 10 litrů. Půda je lepší než Dyufa nebo Tifengrunt.
V každém obchodě je to všechno

Práce bez umění - barbarství!

Pracovník, děkuji, naučila jsem se nové slovo, ale předtím jsem slyšel nic než tikkurila (a dokonce asi 100.500 druhů). Šel jsem na google. Google řekl, že rozpočet Bekerplastu (podle buržoazních standardů, jak to chápu) a nedokonalé bílé, protože určené k tónování. Pak se zeptám něčeho jiného:

  1. Je správná barva latexová barva?
  2. 50 m² kolik litrů potřebujete?

Jak malovat v kolika vrstvách? Čím více, tím lépe, nebo ve dvou vrstvách nebo ve třech.

Shl. 90% oprav jsem provedl sám (díky fóru), ale unavený. Putty si najal pána, ale je milovníkem rozpočtových rozhodnutí, radí mi, abych si v koupelně natáhl látku, dlouho mi řekl, že úsek je lepší než latka, a nakonec ho nechal proklouznout, "protože je levnější". Proto jsem se rozhodl získat názor na barvu od veřejnosti.

Doporučuji pro stropní fasádní silikon Rauf 9l v Leroy 1200r. - voděodolný, měkký, bez zápachu.
Také jsem se snažil kuchyně Dulux lesklá a matná. Rauf je tlustší, více neprůhledný - položí se méně, drží se lépe, drží otevřenější, je příjemnější na barvu. Dulux je méně neprůhledný a drahý. Výsledkem malby těchto barev není žádný rozdíl.
Nastala velká povodeň a Rauf a Dulux ji zvětrali - žádné stopy, ale před lakováním jsem připravil jak beton, tak štíty s vodotěsným základním nátěrem.
Snažil jsem se na svazích tikkurila euro 20, je to horší než Dulux. Tikkurila a bekerplast nejsou vodotěsné.

frominfotek napsal:
Informujte prosím prosím správnou barvu

OlegI, přední silikon - Zbarvili jste její pokoj?

frominfotek napsal:
Nešetřím na materiálech.

Pak mu můžete poradit Benjamina Moora, "malovat za figuríny". V tom smyslu, že odpouští chyby nezkušené aplikace a má dobrou schopnost skrývat.

frominfotek napsal:
Řekněte, prosím, dobrou barvu na stropě!

TIKKURIKA Harmony. Banka o objemu 2,7 litru v oblasti 1700 str. Podívám se, podle ujištění konzultanta lakovny, který mi poradil o této barvě a ujistil jsem, že jsem ji jednou vymaloval, nehledal bych se směrem k ostatním. V důsledku toho osobně preferuji Glorii.

Děkuji! Myslím, že jsem se rozhodl, co potřebuji: latex (jak to chápu, to je nejlepší druh barvy) je hluboce matný. Může být trochu modrá. A udržet povodeň. A bez zápachu sama.

Není ještě jasné, co barva "tři", "sedm", "dvacet". Proč různí výrobci dodávají své výrobky se stejnými čísly?

waw0375 a tento Benjamin Moore se prodává v Leroy (nebo kde koupit)? A přesto - co přesně Murr bere (pravděpodobně nejsou jediným druhem od výrobce)?

frominfotek napsal:
Není ještě jasné, co barva "tři", "sedm", "dvacet".

typ, jako VAZ-2110, VAZ-2101))))

frominfotek napsal:
Děkuji! Myslím, že jsem se rozhodl, co potřebuji: latex (jak to chápu, to je nejlepší druh barvy) je hluboce matný. Může být trochu modrá. A udržet povodeň. A bez zápachu sama.

Není ještě jasné, co barva "tři", "sedm", "dvacet". Proč různí výrobci dodávají své výrobky se stejnými čísly?

Jaký druh marketingového kurzu je vlákno.. rok 15 let pouze s nadbytečným dyufovsky, že asi 4 tisíc za kbelík 10 l.. a nemám strach, jsem s ním spokojen a myslím, že je špatné experimentovat a vyzkoušet něco nového. a tím více, tím více je tato latexová barva, tím je to "gumička", to znamená, že se na jedné straně dobře umyje a na druhé straně to opraví, odfiltruje film.

frominfotek napsal:
Řekněte, prosím, dobrou barvu na stropě!

takhle "> namaloval svahy.. Chci říct, že to je nesrovnatelně snadnější malovat než Tikkurila Harmony, která maloval svahy ve druhé místnosti.. Beckers pokryl povrch ve dvou vrstvách, odpustil barevné barvy podél samotného rámu, to znamená, že jsem ji jednoduše rozmazal barvou, zamýšlel pak pokrýt další vrstvu.. ale když sušení nevidělo ani nejmenší stopy tónování a nepoužilo další vrstvu.. No, žádné stopy válečku nejsou, to se ukázalo jako ideální povrch.. A přes Harmony jsem byl tvrdý a dlouho takřka s tamburkou tančila, aby byla přijatelná tý povrch.. 4 krát malované.. koupili v Merlin 2 láhve 0,9 litrů na 690 rublů za druhé.. banku neočekávaně mi byl neporušený, nečekal jsem, že obě vrstvy bude stačit..
No, s vlhkou látkou, můžete tuto barvu otřít, ani stopu. obecně se mi velmi líbilo..

Přehled akrylových barvových stropů

Jaký barva zvolit pro strop

V současné době existuje mnoho stavebních materiálů, s nimiž můžete opravit strop: to jsou zavěšené stropy, závěsné stropy a obklady stěn atd. Nicméně, tmelové stropy a malované vodní disperze nebo vodou ředitelné barvy jsou stále velmi populární. To je, nejprve - levné a za druhé - krásné.

Jaké jsou stejné kritéria při výběru barvy na strop. No nejdřív nebudu poradit s určitými značkami barev a proto je nebudeme propagovat, protože všichni, milí návštěvníci, žijete v různých zemích a městech, a proto hledat v okolí značky barvy, která se tam neprodává - je to bezvýznamné.

Barvy mohou být lesklé a matné, jsou také polomatné. Lesklé barvy, jak je známo, lesknou velmi dobře, na stropě to vypadá, řekneme to ne tak moc. Ne, možná někdo rád má doma "lesklý strop", ale osobně se mi to nelíbí. Kromě toho, pokud namalujete strop lesklou barvou, zobrazí se všechny chyby v tmelu: malé jámy, uzliny a hrbolky.

Takže jsme se rozhodli pro tuto otázku - je lepší namalovat strop matnou barvou.

Nyní se dotkneme malého problému mytí. Nátěr musí být někdy vypraný, ale barva nemusí být vůbec omyvatelná. Většinou levná barva není prací a pokud je na povrchu natřený takovou barvou držet mokrý hadr, pak uvidíte, jak je překvapivě rozmazaný a omývaný až do tmelu. Nedoporučuje se namalovat strop s takovou barvou, protože pak jej chcete otřít, ale nebude to fungovat.

Existují barvy, které:

Lze je umýt mýdlovými pěněními;

Lze je umýt kartáčem (dokud není barva dostatečně nepromokavá a odolná).

Co se týče otázky ekologické čistoty, vodní barva v tomto ohledu není příliš. Ačkoli ona maloval a pokračovat v malování, ale je lepší použít vodě-dispersní barvu. Stejný vodní nátěr je akryl, silikát a silikon.

Akrylová barva perfektně padá na povrch, utahuje malé trhliny a navíc je velmi snadno čistitelná. Doporučuji použít tento typ vodní disperzní barvy.

Silikátové barvy jsou dobré, protože zabraňují vzhledu houb na povrchu, ale nestříkají praskliny tak, jak se vyrábějí akrylové barvy.

Silikonové barvy jsou dalším velkým typem vodou ředitelných barev. Silikonová barva vytváří jakýsi ochranný film, dokonale vyčištěný a ve skutečnosti se nezašpiní.

Pokud jde o barvu barvy, pak budete míchat téměř všechny vaše chuti. S tím to nebude mít žádné problémy. V některých případech dokonce ani nic nebude muset zasahovat, protože barva je prodávána dokončena téměř v jakékoli barvě. Jakou barvu si vybrat - je to na vás, ale raději namaluji stropy v klasické bílé barvě.

Recenze akrylové barvy sniezka eco

Dufa

Máme dceru, která má ještě 3,5 roků malovat na stěnách, rozhodli jsme se znovu barvit jen kvůli zdi, která byla zničena. Po malování Dufa - vymaču ze stěn všechny kresby mé dcery, dokonce i plstěné pera. Používám houbu pro nádobí a víly. Takže jsem velmi doporučit! [Odpověď] [Zrušit odpověď] Andrey napsal (a) 12.srpna 2012 v 16: 16 Koupil dyuf parketový lak. skutečné hovno. Opotřebení není absolutně odolné. Vysušený lak je odstraněn nehty. Po použití některých míst z nějakého důvodu matte, ačkoli lak byl prodáván pod značkou lesk. [Odpovědět] [Zrušit odpověď] Yuri napsal (a) 4. ledna 2012 v 21:11 koupil bílý akrylát Superweiss od Dufa, namaloval strop v obývacím pokoji, barva měla být nanesena několik vrstev, vysušené vady vad byly hodně brýle a velmi lituje, že obecně jsem koupil a užíval tuto neškodnou barvu, jak je naznačeno štítkem, po nějaké době tam byla silná bolest v hlavě, byla horečka, bolest v chrámech, otáčení hlavy, dítě vyvinul kašel a respirační zánět Nové způsoby, začal studovat složení barvy, ukázalo se, že ana obsahuje hodně rozptýleného oxidu titaničitého, který způsobuje tyto jevy, můžete si to sami ověřit nebo si přečíst výzkum, nedoporučuji koupit [Odpovědět] [Zrušit odpověď] - Ilya napsal (a) 26. srpna 2012 v 12:20 Nevěděli jste, že aby barva byla bílá, všichni výrobci používali oxid titaničitý? A že při aplikaci nějaké barvy musíte nosit respirátor? A bezpečnost vodou ředitelných barev znamená nepřítomnost organických rozpouštědel. A všechny ostatní "kouzla" stavební chemie zůstávají. Takže ne v barvě, ale ve vaší neznalosti. Kompozice byla přečtena PO APLIKACI a ne před nákupem

Mimochodem, pro černou barvu se přidávají saze základní barvy.

A převážná většina výrobků pro domácnost také nejsou vitamíny obsahovat [Odpovědět] [Zrušit odpověď] Marina napsal (a) 15. prosince 2011 v 20: 01 Včera jsem maloval strop s DUFA barvou Mattlatex Keramika. Nerozuměl jsem tomu, jak jej aplikovat s postřikovačem, pokud je tak silný, že sotva může být aplikován s válečkem. Prodejce v obchodě "doporučil", že to není nutné zředit, ale nenalezl jsem informace o samotné bance. [Odpověď] [Zrušit odpověď] Andrey napsal (a) 18.září 2011 v 12:13 Dyuf F 90 koupil první barvu v létě roku 2010 pokrýt svahy po instalaci plastového okna. Prodejce je sklad stavebních materiálů v Lugansku (Ukrajina). Tato volba byla provedena na základě doporučení asistentky prodeje po mé žádosti, aby si vybral něco slušného pro dokončení okna, které bude vystaveno všem nepříznivým povětrnostním podmínkám. Dodržovala všechna doporučení pro přípravu povrchu a pokračovala v aplikaci nátěru. Pracoval samostatně, s běžným štětcem, v srpnu, během horkého (přes 30 stupňů) suchého počasí. Kvůli bílé barvě dokončovacího tmelu se přeskočilo po aplikaci první vrstvy, která se téměř nezaznamenala. Skrytá síla je krásná, ale jedna vrstva není dost - po úplném vyschnutí a nanesení druhé vrstvy je výsledek vynikající. Dutinnost a příjemný odstín bílé barvy uspokojí i nejnáročnější chuť. Po roce "vykořisťování" F 90 se ani barva ani síla adheze nezměnila, ačkoliv byl povrch vystaven plné vlhkosti s mrznutím a dlouhodobým vystavením přímému slunečnímu světlu. Snaží se mokré čištění bez změn vlastností. Ale je skutečně nutné ho uložit na pozitivní teplotu - po mrazu se změní na tvaroh a nebude možné jej použít.

Prohlížení barev

Ohřívač vody Ariston Velis, recenze
  • 1
  • 2
Domácí spotřebiče a elektronika Stasik *
  • 26 Odpovědi
  • 5,935 zhlédnutí
  • 6. července 2013 - 01:21
  • Poslední Zpráva: Myata
Nástroj Bosch, recenze
  • 1
  • 2
Nástroj a zařízení maloy3594
  • 18 odpovědí
  • 1 841 Zhlédnutí
  • 21. června 2013 - 23:23
  • Poslední Příspěvek: MakusTog
Laminát Ritter - jaké jsou recenze?

Podlahy a podlahy AndreyL

  • 0 odpovědí
  • 211 zhlédnutí
  • 19. června 2013 - 08:36
  • Poslední Příspěvek: AndreyL
Inženýrská rada, recenze

Podlahy a podlahy ilya_989

  • 13 odpovědí
  • 2,109 zhlédnutí
  • 22. května 2013 - 12:39
  • Poslední Zpráva: ilya_989

Nejlepší akrylové barvy recenzí stavitelé

Vysoce kvalitní akrylátová barva odolná proti vlhkosti vám pomůže přitáhnout vzhled stěn. Po nanesení se na stěnu objeví odolná vrstva, která není poškozena drobnými mechanickými zatíženími, bodovými otřesy a poškrábáním, přičemž chrání substrát před vodou, plísní a dalšími houbami. Dnes existuje mnoho druhů akrylových povlaků, které se liší účelem, složením a způsobem aplikace.

Kategorie

Jméno

Cena

Hodnocení zákazníků

Nejlepší barva na stěny a strop

Odolný, dobře se hodí na povrch. Sněhově bílé skvrny se snadno umývají. Nezahne se časem.

Vynikající krycí schopnost. Po 2 vrstvách se objeví matný povrch hluboké barvy.

Ideální pro koupelnu a kuchyň. Dobře se plní, voda se okamžitě rotuje. Neexistuje žádný zápach, ale dlouho ho suší.

Nejlepší akrylová podlahovina

Rychle se usuší, snadno se aplikuje, ale je to nepříjemný zápach. Udržuje více než jeden den.

Bfistro suší, prakticky není vůně. Lesklé stopy zůstávají na povrchu.

Nejlepší akrylová koupelová barva

0,95 litru - 2700 rublů.

Ideální rozhodnutí nejen pro koupelnu, ale i pro saunu a koupel. Nevypálí se, nezmůže se, dokonale promyje.

Pro koupelnu a kuchyň. Dobře se omyje, vysychá velmi rychle, je nepohodlné pracovat s kartáčem, lépe s válečkem.

Nejlepší vnější barva

Neexistují žádné chyby vůbec. Dokonce i kbelík je velmi kvalitní.

Matte, vytváří odolnou vrstvu na povrchu, nezmizí na slunci.

Nejlepší akrylová barva na stěny a strop

Je zřejmé, že neexistuje dokonalá barva. Jeden voní, druhý vysuší po dlouhou dobu, třetí je příliš tlustý a čtvrtý, naopak, je příliš tekutý. Hlavní podmínkou, která platí pro dokončovací materiály uvnitř obytné budovy, je nepřítomnost organických rozpouštědel a alkydových pryskyřic. Dávají ostrý nepříjemný zápach, který je několik dní zvětralý. Zvolili jsme nejlepší nabídky na recenze lidí.

ŚNIEŻKA EKO

Hypoalergenní matná akrylová barva pro strop a stěny není schopna způsobit alergické reakce, proto je úspěšně používána v dětských pokojích. Materiál je určen k zdobení stěn a stropů z cementového vápna, sádrokartonu, dřevěných podkladů. Materiál vytváří matný, bílý povrch, který umožňuje dělení "dýchat".

Při použití v jednom povlaku až na 9 m2

Doporučený počet vrstev

Dostupná paleta barev

Sněhová bílá směs je pigmentovaná.

Cena za 10 litrů 2000 rublů.

Při aplikaci musíte postupovat podle určité sekvence. Povrch je připraven - vyčištěn, brousen a odmaštěn. Pak aplikujte akrylový základní nátěr, který přidává malé množství sněhových koulí - a tak se ukáže, že se sníží spotřeba. Mezi vrstvami, včetně po aplikaci půdy, nezapomeňte nechat po dobu 4-5 hodin nechat úplně vyschnout.

Regal Select 547 Vnitřní lak na vodní bázi - plochý

Jedná se o samonivelační, matnou směs vyrobenou z třídy SuperPremium na bázi vody. Chcete-li získat nasycenou barvu, stačí použít 2 vrstvy. Materiál lze vyčistit a snadno odmytit od skvrn, nečistot nebo prachu.

Regal Select 547 Vnitřní lak na vodní bázi - plochý

Kompozice neobsahuje těkavé organické látky, což je velký plus. 1 galon se používá k pokrytí 35 m2 povrchu M. Pro sušení je nutné přidělit 1 hodinu, pro opětovné použití - 2 hodiny. Cena - od 2500 rublů.

Tikkurila Euro Extra 20

Omyvatelná barva pro mokré prostory. Aplikujte ve dvou vrstvách rovnoměrně bez kapání. Spotřeba více než tvrdí výrobce - namísto 10 m². na litr je dost pro průměr 6-7. Ale po dlouhou dobu zůstává neporušená. Dokonce ani v kuchyni nezačíná žlutá, neodolává se s časem a zůstává sněhově bílá již více než 5 let.

Tikkurila Euro Extra 20

2.7 kovový kbelík

Doporučený počet vrstev

Dostupná paleta barev

Sněhová směs může být zbarvena do libovolného odstínu

Před nanesením povrchu se vyčistí. Je zde porézní struktura, doporučuje se opatřit základním nátěrem Euro Primer nebo Prof Base. Pokud jsou na stěnách stopy houby, musí být Homeenpoisto předem ošetřen. Toto řešení zabíjí patogenní flóru a blokuje její znovuobjevení. Může být použit také na radiátory, v tomto případě jsou Rostex nebo Rostex Super Akva také předem potaženy a pak jsou (po vysušení) natřeny.

Nejlepší akrylová podlahovina

Akrylátové barvy jsou vhodné pro dřevěné, betonové, cihlovité podlahy. Připravte si materiál na bázi akrylové pryskyřice, barvivového pigmentu a vody. Může být matný nebo lesklý. Obal spolehlivě chrání podlahy před mechanickými a chemickými vlivy.

Lacra

Materiál má vysoké dekorativní parametry, dobrou krycí schopnost a spolehlivou přilnavost k podkladu. Produkt se snadno aplikuje a vytváří rovnoměrný hladký povrch odolný proti oděru a jiným mechanickým účinkům.

Smalt pro podlahu LAKRA akrylová zlatavě hnědá

Výrobek nevyžaduje předchozí přípravu a je připraven k provozu ihned po zakoupení. Určeno pro lakování dřevěných a betonových podlah v interiérech. Další barvicí kompozice lze použít pro zpracování dveří, nábytku atd.

Vytvoření povrchu odolného vůči vlhkosti a skvrnám

Dveře, nábytek, podlaha, dřevo, beton

Mezi vrstvami - 2 hodiny, celkem - 8 hodin

Kartáč nebo válec

Tikkurila betolux

Vodu odpuzující smalt lze použít jak jako samostatný podklad pro podlahy, tak ve spojení s barvami požadovaných odstínů. Takovou smaltu je možné aplikovat na podklady z betonu nebo dřeva, které byly dříve odstraněny z mastných skvrn a nečistot. Předběžné nanášení není nutné.

Dveře, nábytek, podlaha, dřevo, beton

Z prachu - 4 hodiny, úplně - za den. Podlahu je možné vystavit po 7 dnech

Kartáč nebo válec

na betonu - 7-9; na dřevo -9-11

barvy katalogu "Podlahové krytiny" a "Tikkurila Symphony"

0,9 L, 2,7 L, 9 L, 18 L

Před aplikací dobře promíchejte. Vložte 2 vrstvy s přechodným sušením během dne. Při tažení první vrstvy zředte White Spirit 1050 na čtvrtinu. Barvu nátěru je možné vyrobit v denním neředěném nebo mírně zředěném laku.

Nejlepší akrylová koupelová barva

Tento typ kompozice by měl být odolný proti vlhkosti, měl antibakteriální složky ve svém složení a měl by se vyznačovat zvýšenou odolností proti vysokým teplotám, páru a vlhkosti. Stále zastupujeme v hodnocení pouze ty nejlepší vzorky v každé kategorii.

Matná povrchová úprava Aura-532 koupelnová a lázeňská vnitřní barva

Tato akrylová barva pro vany a další místnosti, kde je vysoká vlhkost - SPA, sauny, bazény. Materiál pomáhá odrazit vlhkost a zachovat původní parametry. Navíc poskytuje dlouhotrvající ochrannou vrstvu, kterou lze pravidelně čistit vlhkým hadříkem. Produkt je k dispozici ve 14000 odstínech. Je vyrobena s ohledem na patentovanou technologii Color Lock. Má vysokou úroveň skrývání, takže jen dvě vrstvy budou stačit, aby získaly dobrý výsledek.

Matná povrchová úprava Aura-532 koupelnová a lázeňská vnitřní barva

Výrobek neobsahuje těkavé organické složky. Při vystavení slunečnímu světlu se povlak nepodléhá vyblednutí. 1 galon zahrnuje zpracování až 25 m2 v jedné vrstvě. Trvá to 1 hodina, než se usuší, ale mezi vrstvami je třeba vydržet 2 hodiny. Cena - od 2700 rublů.

Kuchyně a koupelny - matný povrch

Stavební materiály na vodní disperzi se používají pro vnitřní práce - zpracování stěn a stropů s vysokou provozní zátěží nebo vlhkostí. Aplikuje technologii Microshield, která zabraňuje vzniku nebo hromadění mikroorganismů na povrchu přepážky. Odolnost proti čištění přesahuje desetinásobek parametrů tradičních vodně emulzních směsí.

Kuchyně a koupelny - matný povrch

Produkt má vysokou odolnost vůči odpařování, znečištění, oděru, mechanickým vlivům. Přijatelné v čistě bílé barvě, ale také tónování v pastelových nebo světlých odstínech. Není složen z kyan. Obložení je zabaleno do nádrže o objemu 2,5 litru a 1 litr na 10 m2 M je spotřebováno v podmínkách aplikace v jedné vrstvě. Za optimálních podmínek vysuší během 30-50 minut a opakované aplikace je možné až po 2 hodinách. Cena - 2900 rublů.

Nejlepší akrylová barva pro exteriér

K dnešnímu dni je fasádní akrylová barva pro exteriér práce jedním z nejlepších řešení - mnoho odborníků doporučuje zvolit tento typ barviva pro povrchovou úpravu fasád.

ŚNIEŻKA EXTRA FASAD

Tato akrylová barva je určena pro venkovní práce, má plnou ochranu před povětrnostními vlivy a záruku 10 let na výsledný nátěr. Materiál uchovává barvu po dlouhou dobu i pod vlivem ultrafialového záření. Má výbornou povlakovou schopnost, která je pro fasádní směs tak důležitá.

ŚNIEŻKA EXTRA FASAD

Při použití v jedné vrstvě až na 7 m2

Doporučený počet vrstev

Váleček, sprej, kartáč

Dostupná paleta barev

Bílá směs může být zbarvena pigmenty podle barevného systému podnieżka.

Hodí se dobře na plochu a roluje snadno a rovnoměrně. Ekonomické výdaje, které jsou uchovávány velmi dlouho.

Aura 631 Exteriérová barva na vodní bázi - Satin Finish

Jedná se o 100% akrylovou barvu, která se vyznačuje nízkým stupněm lesku a používá se pro exteriérové ​​dekorace. Materiál uchovává bohatou barvu po dlouhou dobu díky technologii Color Lock. Navíc má dobrý ukazatel opacity.

Aura 631 Exteriérová barva na vodní bázi - Satin Finish

Směs může být aplikována při teplotě nejméně + 5 ° C. Po vysušení není vrstva vystavena praskání, odlupování a pěnění. Je odolný proti plísním. 1 galon pokrývá 22-30 metrů čtverečních v jedné vrstvě. Pro úplné sušení trvá jedna vrstva až 4 hodiny, stejné množství je zapotřebí pro opětovné použití. Cena - od 2000 rublů.

Výhody výběru akrylové barvy

Stavební trh nabízí spotřebitelům 4 hlavní typy akrylových směsí, které se liší vzhledu a strukturou povrchu:

  • lesklý - vyžaduje pečlivé předběžné vyrovnání povrchu, protože mu dává atraktivní barvu se zářivým leskem;
  • Matte - nemá odraz a vytváří příjemný, mírně hrubý povrch, na kterém nebudou vidět výtisky rukou a jiných předmětů;
  • perla - dekorativní akrylová barva pro vnitřní práce, obsahuje jemně zrnité anorganické plnivo, čímž se vytváří efekt reliéfní struktury;
  • vodní emulze - obecný název nátěrových hmot na bázi vodní složky a použitý na obklad stěn v kuchyni, v koupelně, ložnici nebo salonu.

Většina řemeslníků preferuje akrylové barvy z několika důvodů:

  • při zahřátí zachovávají původní parametry;
  • mají dlouhou provozní životnost;
  • zvýšená odolnost proti přímým ultrafialovým paprskům;
  • účinek ochrany kovových povrchů před tvorbou koroze;
  • V kompozici nejsou žádné toxické složky, stejně jako nepříjemný zápach.

Barevná nebo bílá akrylová barva je o něco dražší než její protějšky, ale rozhodně je překonává ve výkonu. Výběr produktu by měl být založen na následujících kritériích:

  • kde je plánováno použití materiálu a v kombinaci s jakým základem - omítka, dřevo, kov atd.;
  • jaká úroveň vlhkosti je v místnosti přítomna a bude nutné, aby byl povlak často znečištěn;
  • dávají přednost směsím z kategorie "super-bílý", mají nejvyšší kvalitu, pak v sestupném pořadí jdou třídy "bílý" a "mléčný odstín";
  • rozhodnout o vnějších parametrech povlaku, což by mělo být výsledkem - lesklá, matná, perleťová.

Je samozřejmé, že i při výběru je třeba vzít v úvahu objemy barviva tak, aby bylo dostatečné pro povrchovou úpravu, ale nebyly žádné zbytky. K tomu potřebujete znát spotřebu směsi na 1 m2 M Níže uvádíme příklad nejlepších akrylových barviv, které si podle stavitelů zaslouží zvláštní pozornost.

Jak se chovat, aplikovat, časté chyby

Nejjednodušší způsob, jak zředit konzistenci akrylu, je použít vodu. Dalším stejně populárním způsobem je ředění kompozice se speciálním ředidlem doporučeným výrobcem. Zde je však třeba mít na paměti, že tato složka může ovlivnit konečné parametry povlaku, může se stát matoucí nebo naopak lesklá. Analyzujeme poměr vody a barvy:

  • 1: 1 - dostanete směs s ideální konzistencí, je položena na povrchu a bude sloužit jako dobrá základna pro malování;
  • 2: 1 - dvě části vody umožňují získat tenkou vrstvu rovnoměrně rozloženou na stěně.

V případě, že je barva vysušena, je nutné ji před rozředěním rozdrtit na prášek. Ale malovat takovou směs kritických oblastí se nedoporučuje.

Technologie práce s materiálem:

  • příprava povrchu - vyluhování, čištění starých nátěrů, tmelů, podkladů;
  • zpracování rohových úseků, stěhování do středu;
  • první vrstva je aplikována v příčném směru, druhá - kolmá - na okno.

Je to důležité! Druhá vrstva vyžaduje úplné vyschnutí prvního. Časový interval je určen jednotlivě na každém balení.

Postup při natírání fasády, stropu nebo podlahy nemá žádné zvláštní rozdíly, hlavní je sledovat pokyny a povlak bude dokonale hladký a atraktivní.

VIDEO: jemnosti malířských zdí! Vyřešte běžný problém

Stropy

Když je strop namontován nebo tmel, je načase přemýšlet o jeho malování. Je třeba rozhodnout nejen barvou, ale typem barvy. Například olej se nedoporučuje používat, vzhledem k tomu, že vytváří parotěsný film, kromě toho má ostrý zápach a dlouhou dobu suší. Nejlepším lakem na strop je stále vodní disperze nebo vodní disperze. Článek podrobně popisuje typy barev a nejlepší výrobce.

Obsah:

Dnes je stavební trh plný barvy pro stropy v různých cenových kategoriích. Když přišli do obchodu, oči vyběhnou z desítek plechovek, na první pohled to samé. Všechny jsou plné etiket a není divu, že bez dalších znalostí bude obtížné udělat správnou volbu.

Samozřejmě můžete kontaktovat konzultanty, ale to nezaručuje, že budete moci zvolit optimální kombinaci ceny a kvality, jelikož primárním úkolem prodejců je prodat dražší vlaky.

Ale i když jsme studovali klasifikaci kompozic barev a laků, je nemožné okamžitě zjistit, co se v této nebo té bance prodává. Proto musíme pomalu číst vlastnosti, které výrobce udává na etiketě. Nejprve věnujte pozornost jeho složení a přesněji na základě toho, jakou složku byla barva vyrobena. A také po dobu sušení, spotřebu kompozice na m2, odolnost proti otěru, vlhkosti nebo odolnosti proti vodě. Například:

  • Někdy na kbelíku na barvy je poznámka, že kompozice je odolná vůči suchému oděru. To znamená, že lakovaný povrch může být otřen suchým houbičkem nebo vakuován, ale otřen vlhkým hadříkem a čím více ho nelze umýt. Nejčastěji tyto vlastnosti mají levné laky na bázi vody. Jsou docela vhodné pro malování stropu;
  • může výrobce také poskytnout informace o tom, že barvu lze používat pouze v místnostech s nízkou provozní zátěží. To znamená pro suché místnosti, jako je ložnice, šatna nebo chodba. Tam je další nuance, v oblastech, kde lidé často kouří, tato barva může žloutnout. Nedoporučuje se namalovat strop v kuchyni nebo v koupelně;
  • které mají vlastnosti odolné proti oděru a jsou nesmazatelné, je kompozice mnohem univerzálnější. Lze jej umýt mýdlem a vodou. Je pravda, že nebude možné úplně umýt skvrnu a možná budete mít stopu, pokud ji budete silně otírat. Ale obecně, aby se osvěžila barva stropu a odstranilo se prach z něj, bude to vypadat;
  • některé barvy na bázi vody poskytují pevnostní vlastnosti. Když je nápis, že je odpudivý nebo omyvatelný, můžete ho bezpečně koupit pro malování stropu v kuchyni nebo v místnosti s vysokou vlhkostí. Lze jej umýt alkalickými čisticími prostředky a opakovaně je provádět bez zhoršení jeho vzhledu.

Nuance při výběru barvy pro strop

  • Barva barvy pro strop a její struktura se vybírá na základě stylu místnosti, její barevné schéma a účelu. Je rozdělen na 3 hlavní typy: matný, pololesklý a lesklý. Ta druhá je nejlépe pomáhá vizuálně zvětšit prostor místnosti a matná bílá barva dává místnost diskrétní šlechtu a poezii.
  • Při přípravě povrchu stropu pro lakování je nutné dosáhnout dokonalé rovnoměrnosti. To platí pro tmely a broušení. Malování nejen nezakrývá drobné nesrovnalosti, ale naopak je ještě více zdůrazňuje. Lesklý plát, odolnější vůči oděru, jasněji rozlišuje všechny deprese nebo konvexnost. Trochu více loajální v tomto ohledu je matná barva, která maskuje malé vady. V tomto případě je nejlepší vybrat něco druhotného, ​​například pololeského.
  • Vodná emulzní barva, kvůli tomu, že obsahuje vodu, ztrácí své vlastnosti po zmrazení. Proto se nedoporučuje koupit v zimě na trzích, které nejsou vybaveny vyhřívaným skladištěm.
  • Na první pohled mají barvy se stejnými vlastnostmi širokou škálu cen. Ale to není úplně pravda, protože drahé značky mají často menší spotřebu nátěru na metr čtvereční. Proto při přepočtu objemu barvy v kbelíku o počet namalovaných metrů, náklady na drahé a levné formulace nejsou tak odlišné.
  • Paradoxně, ale někdy je barva osvědčeného výrobce horší než méně známá. To se děje kvůli vysokým nákladům na skladby propagovaných značek, takže jsou častěji kované. Nový výrobce je stále málo známý a proto nabízí své výrobky dobré kvality za nízkou cenu.
  • Nyní je často psáno na plechovkách, že je určeno pro malování stropů. Pokud nemá tak úzkou specifikaci, je nutné zvolit univerzální pro vnitřní práci. Má dobré ukrytí, a co je nejdůležitější, když se aplikuje, okamžitě padá na povrch bez tvorby kapiček.
  • Nebojte se, pokud při nanášení má barva namísto sněhově bílé světlé odstíny. Výrobce přidá k němu speciální pigment, aby byly viditelné barevné odstíny a po vysušení zcela zmizí, takže zbarvená plocha stropu je zcela bílá.
  • Lesklý nátěr na strop. Vytváří efekt specularity, který vypadá krásně na dokonale rovnoměrně omítnutém stropu. Je vhodné používat v malých prostorách, aby se zvětšila. Je to dobré a méně přitahuje prach.
  • Matná stropní barva. Pohlcuje světlo dobře, takže má malý skrytý nedostatek stropu. Díky dobrému utajení může stačit jedna vrstva. Když jsou vysušeny, dokonce omyvatelné typy tvoří porézní povrch. Kvůli tomu, co umývá horší než lesklý protějšek.

Jaký druh laku je lepší pro strop

Typy barev, které jsou vhodné pro lakování stropu:

  • akryl;
  • vodní emulze;
  • silikon;
  • latex.

Všechny výše uvedené typy nemají ostrý zápach, rychle se vyschnou, snadno se aplikují a tvoří povrch vhodný k praní. Výrobce by mohl dále zlepšit složení přidáním komponentů, které zlepšují odolnost proti vlhkosti.

Na strop se hodí dobře pomocí kartáčů, válečků nebo stříkací pistole. Každý z těchto nástrojů dokáže dosáhnout jednotnosti a jednotnosti pokrytí.

Vodní emulze a vodní disperzní barva

  • Klasická verze barvy pro strop jsou vodní formulace. Po mnoho desetiletí byli vybráni pro svou nízkou cenu a šetrnost k životnímu prostředí. Vyrobené na bázi vody, nemají silný zápach, rychle suší a jsou snadno použitelné. Při zasažení na plochu bez námahy se umyjí houbou navlhčenou ve vodě. Výjimkou jsou omyvatelné barvy, ale lze je také snadno čistit, pokud jsou odstraněny před sušením.
  • Voděodolná barva má vynikající přilnavost k tmelovému povrchu stropu, je snadné zbarvovat i se svými vlastními rukama (při nákupu barevného schématu ve specializovaném obchodě, prodávající vypočítá, kolik barvy potřebujete přidat barvu na litr barvy pro dosažení požadovaného odstínu).
  • Vodní disperze jsou podobné jako vodní, ale odolnější vůči otěru a praní. V této souvislosti se doporučuje pro stropy v koupelnách a kuchyní.
  • Po vysušení vytvářejí paropriepustný povlak, který je obzvláště důležitý, když je podlaha z dřeva. Někteří výrobci k nim přidávají speciální antiseptické a antifungální přísady. V místnosti s vysokou vlhkostí to zabrání vzniku plísní.

Akrylová stropní barva

  • Ve srovnání s barvami na bázi vody je cena výrazně vyšší. Proto je pro lakování stropu, který je zřídka vystaven mechanickému namáhání, tak často. Ale vyšší cena je odůvodněna vynikajícími vlastnostmi a vlastnostmi.
  • Vytvoří tak odolný povlak vhodný pro opakované mytí. Současně se dekorativní vrstva nevymaže a neroste.
  • Akrylová barva se nebojí ultrafialového záření, a proto nevybledne ani při přímém slunečním světle. Z větší části je to důležité pro barevné stropy. Akrylátové přípravky nemusí být tónovány samy o sobě, prodávají se ve velkém barevném rozmezí.
  • Při sušení nevyvolává nepříjemný zápach a díky viskózní konzistenci ležící na povrchu může maskovat i malé trhliny.
  • Barva na štítku je vždy mírně tmavší než na první pohled samotná barva v plechovce. To je způsobeno skutečností, že po vysušení se akrylové barvy stanou nasycenými.

Latexová stropní barva

  • To je skvělá volba pro malování stropu, ale jeho popularita není tak vysoká kvůli nákladům na kompozici. Tato cena je však zcela opodstatněná, protože povlak je velmi odolný proti poškrábání, odolný proti prachu a má atraktivní vzhled a propustnost pro paru.
  • Navzdory vysoké odolnosti vůči vlhkému prostředí je nutné použít i další antifungální náplasti nebo impregnace při pokrytí stropu v mokrých místnostech jako je sprchový kout, koupelna nebo bazén. Faktem je, že latexová barva slabě odolává houbovým formacím.
  • Jak již bylo zmíněno výše, nemá nepříjemný zápach a není škodlivé pro zdraví, takže může být dokonce natřeno v interiéru bez větrání. Navíc rychle uschne, trvá 30-120 minut, než se úplně nastaví.
  • Latexové barvy mají dobré skrytí a přilnavost s téměř všemi typy základů, ale výrobci doporučují aplikaci před aplikací.

Ale má také nevýhody:

  • nízká odolnost vůči ultrafialovým paprskům, což znamená, že jasné barvy na slunci rychle ztrácejí;
  • Netoleruje nízké teploty, kvůli nimž je celý povrch pokryt malými prasklinami, a při dlouhodobém poklesu teploty se zcela odlupuje.

Jaký barva zvolit pro strop

Po krátkém oznámení o nejběžnějším druhu barevných a lakových přípravků vhodných pro lakování stropu stojí za to věnovat pozornost tomu, na co byste se měli při výběru spolehnout.

  • V první řadě je to opacita, která udává průtok a požadované množství materiálu.
  • Pokud má strop chybu, je třeba se ujistit, že se jedná o stupeň maskování barvy.
  • Objem plechovky, stejné vnější nádoby může mít rozdíl 100 ml nebo více.
  • Provozní vlastnosti výsledného povlaku.
  • Cena.

Všechny typy barvy doporučené pro stropy jsou vodné suspenze pigmentů a různých polymerů. Právě tito jsou odpovědní za název barvy, ačkoli ve skutečnosti jsou všichni vodorozpustní.

Hlavní rozdíly jsou v kvalitě, ceně a možných barvách.

Nejvyšší stropní barva

Dufa

  • To je považováno mnoho profesionálů za jednu z nejlepších lesk barvy pro strop.
  • Prodává se ve formě plastového kbelíku o objemu 10 litrů s názvem dufa superweiss. Průměrná cena je 3500 rublů.
  • Jeho přednosti jsou dobrá krycí schopnost, sněhobílý lesklý povrch, pevnost a trvanlivost. A to vše za rozumnou cenu 300-500 rub / l.
  • Nenápadné leskové stropní pokrytí v prioritě většiny kupujících. Ve světlých místnostech dodatečně zdůrazňuje bělost barvy a vizuálně se zvětšuje malý pokoj.
  • V produktové řadě Dufa existují speciální dekorativní kompozice pro vytváření nádherných textur a vzorů na stropě. To znamená, že nebudou existovat žádná omezení pouze na tóny, ale je zajištěna naprostá svoboda kreativity pro vytváření krásných vzorků a optických iluzí.

Caparol

  • Nabízí odolnou barvu na stropy ve venkovských domech a zahradních domech. Průměrná cena 4000 rublů / 10l.
  • Tento výrobce vyrábí silikonové stropní barvy. Tyto sloučeniny jsou oceňovány schopností pokrývat a maskovat malé nepravidelnosti. Při suchu vyplňují a zcela zakrývají praskliny až do šířky 2 mm. Takže před jejich aplikací nemusíte vytvářet dokonalý základ, takže jsou často vybráni pro letní obytné domy. Silikonová barva, dokonce i když zmrazení nevytrhne a nezačne se odlupovat.
  • Navíc díky silikonové bázi získává vrstva získaná po vysušení vynikající vodoodpudivé vlastnosti, což umožňuje, aby byla aktivně promyta. Navíc tento strop není téměř znečištěn.
  • A co je nejdůležitější, pro kvalitní výsledek stačí použít pouze jednu vrstvu.

Dulux

  • Mistři dávají přednost tomu, aby vytvořili matný strop. Za cenu 3000rub / 10l je vysoká kvalita. Je pravda, že při nákupu musíte věnovat pozornost tomu, že byla vyrobena ve Velké Británii. Barvy vyrobené pod touto značkou v ruských továrnách jsou výrazně méně kvalitní.
  • Navzdory skutečnosti, že barvy nezakrývají nedostatky v povlaku, vlastnosti absorbující světlo Duluxových nudných stropních barev jsou tak dobré, že téměř zcela vyrovnávají povrch malými trhlinami.
  • Chcete-li vytvořit vysoce kvalitní odolný povlak, musíte použít 2 vrstvy. Ale je to úsporné a rovnoměrné, takže celková spotřeba laku je malá.
  • Navíc je to naprosto ekologická kompozice, která nemá silný zápach, má širokou paletu barev. Mohou dokonce namalovat nepřipravený povrch.

Halo

  • Umí umístit vedoucí pozici mezi omyvatelnou barvou pro strop. Levná verze ekonomické třídy, cena za plastové kbelíky 13 l celkem 900-1000 rublů.
  • Vytváří matný povrch na stropě jakéhokoli druhu. Nejčastěji, neprůhledné barvy světla nebo pastelových odstínů mají vysoké neprůhledné vlastnosti. Výrobky společnosti Oriol se s tím dokázaly vyrovnat, aniž by přinášely dražší protějšky, navíc uschlo téměř dvakrát rychleji.
  • Je schopen pokrýt dvěma vrstvami dokonce i zažloutlý podklad stropu nebo stěn.
  • Podle recenzí na internetu je tato barva zaslouženě tak populární. Každý píše o své ekonomické spotřebě, nízké ceně a dobrém výkonu.

Tikkurila

  • Není divu, že je to nejlepší stropní barva na bázi vody. Tato značka po mnoho let je klíčem k vysoké kvalitě. Cena takové barvy je 2500-3000 rub / 9 l.
  • Výrobky z finské značky jsou pozoruhodné svou čistou barvou a širokou paletou barev (můžete si koupit hotový stín nebo koupit v nákupním košíku v téměř jakémkoli stínu). Vytváří velmi trvanlivý a trvanlivý povlak, vyznačující se vysokou ekologickou přívětivostí a odolností proti ultrafialovému záření. Když se barvení netvoří kapky a skvrny, rychle uschne.
  • Na prodej je jako skutečná finská barva, a je umístěn u Petrohradu. V některých případech se druhá bude lišit v kvalitě k horšímu.

Ceresit

  • Mezi stropy na bázi křemičitanu patří dobře. Její cena je 3400 rub / 15l.
  • V jádru jsou to fasádní kompozice, ale kvůli vynikajícímu výsledku to doporučují profesionální moláři pro malování toků uvnitř. Kromě dobré aplikace a šetrnosti k životnímu prostředí obsahují antifungální složky.
  • Jsou snadno ovladatelné, protože se snadno čistí. Ale docela náročné na základnu. Nejlépe ze všech sil silikátových nátěrů Ceresit spadá na minerální omítku.
  • Podle recenzí z fór jsou stropy pokryté starým nátěrem na bázi vody dokonale pokryty bez předběžné přípravy.

Sněhová koule

  • Tato barva je jedním z nejlepších z nejlevnějších formulací na ruském trhu za cenu 1200 rublů / 10l.
  • Skvělá kombinace ceny a kvality. Dokonale pokrývá vícevrstvý povrch (například když není strop sádrokartonu zcela naplněn, ale pouze ve švech). Díky své dobré krycí síle vytváří hustou, neprůhlednou vrstvu.
  • Sněhová barva je hypoalergenní a bezpečné, ale má nízkou vodotěsnost. Mezi výhody patří možnost tónování, a to i nezávisle. Významnou nevýhodou však je velká skutečná spotřeba, která je téměř dvojnásobná, než je stanovena výrobcem.

Expert

  • Možná je to nejlevnější bílá barva pro strop, což vám umožní dosáhnout dobrých výsledků. Průměrná cena pracího prostředku je asi 800 rublů / 12 kg.

Profesionální malíři rozlišují její čistě bílou barvu, bez šedé. Navíc mají řadu výhod:

  • v průběhu času nezčernají a nezakryjí šedou a zachovávají bohatou bílou barvu;
  • nerozpadávejte, a když umyjte, neutírejte;
  • rychle vysušte;
  • žádný ostrý toxický zápach;
  • ekologicky šetrné a hypoalergenní, vhodné pro lakování stropu v dětských pokojích;
  • spadne na jakýkoli typ stropního povrchu (tmel, beton nebo tapetu).

Paint Expert nedoporučuje tónování, protože výsledek nemusí být nejúspěšnější. Další nevýhoda kompozice - příliš silná konzistence. Ale je snadné ho opravit přidáním vody. Ale pouze potřebné rozměry se budou muset vyzdvihnout sami, protože je výrobce neuvedl.

Tex

  • Doporučuje se pro lakování stropů v místnostech s vysokou vlhkostí. Přibližná cena 1500 rublů / 10l. Nejčastěji se jedná o nátěry na bázi vody založené na polyvinylacetátu. Tato nenákladná kompozice má téměř žádný zápach.
  • Navzdory skutečnosti, že se nejlépe projevila ve vlhkých oblastech, má řadu nevýhod. Například tónování v jakékoli barvě již není možné, ale pouze v tónu z jejich katalogu. A také nízká schopnost skrývat a proto dosáhnout plochého monochromatického povrchu, budete muset použít mnoho vrstev.
  • Navíc, protože všechny barvy s podobným složením nejsou vhodné pro praní. Když se pokoušíte vyčistit špínu, samotná barva se umyje.
  • Je to dobrá barva pro levné opravy nebo renovace šedé staré barvy.

Tipy, jak si vybrat stropní barvu na bázi vody

  • Při nákupu importovaných lakovacích materiálů stačí vybrat ten, který byl vyroben ve své domovině, a nikoli v jedné z ruských továren.
  • Dokonce i levné domácí barvy mohou být falešné, takže stojí za to kupovat výrobky pouze ve velkých obchodech, které poskytují záruky a mohou vystavovat certifikáty.
  • Výběr barvy podle charakteristik na štítku vždy bere v úvahu chybu. Je lepší provést dodatečnou dodávku nákladů.

Nestandardní barvy na stropě se mohou rozvést, vykazovat žluté nebo jiné skvrny přes vrstvy. Pro strop potěšit oko, je nutné pečlivě zvolit kompozici a nesnažit se ušetřit peníze.